De impact van vaders

“Alsof ik niet meer meedoe in de maatschappij, alsof ik er niet meer ben….. ” Veel mensen ervaren de afgeslotenheid, de eenzaamheid in ‘Corona-tijd’, waarin je zo beperkt wordt in de contacten met familie, met vrienden, met collega’s….

Wat ik bijvoorbeeld in mijn praktijk hoor:

  • Ik ben alleen thuis aan het werk, zie helemaal geen anderen. Ja, tuurlijk via Teams zie ik mijn collega’s…. maar het praatje bij het koffieapparaat mis ik echt. Even over iets anders praten dan je werk. Even je hart luchten, of samen iets leuks doen….
  • Ik zit in een risico groep, daardoor spreek ik bijna niet meer af met familie (waar ik veel ouderen tref) of vrienden. Leuke uitjes zijn er niet en waar ik voorheen anderen ontmoette in een café of restaurant, gaat dat nu niet. Alle begrip hoor, maar ik voel me best eenzaam.
  • Ik ben weduwnaar geworden. Een half jaar geleden is mijn vrouw overleden. Ik mis haar enorm. Zonder al die Coronamaatregelen zou ik me veel meer onder de mensen begeven, of zou ik meedoen aan een activiteit of zo. Het is zo stil in huis. Nu ga ik regelmatig even weg om een stukje te fietsen, als afleiding. Wel alleen, want ik wil voorkomen dat ik besmet raak.
  • Ik wil graag onder de mensen zijn, ik ben een ‘mensen-mens’. Daar word ik gelukkig van. Samen sporten, samen wandelen, samen eten, samen van alles doen. Ik merk dat ik somber begin te worden. Het is zo moeilijk om je te houden aan de maatregelen.

Het zijn vast herkenbare voorbeelden. De regels worden voorlopig niet versoepeld en zullen nog wel een tijdje gelden. Heeft u iemand in uw omgeving die wat extra persoonlijke aandacht zou kunnen gebruiken? Er zijn veel manieren om even te laten weten dat je betrokken bent met de ander.

  • Kook een keer voor de buurman /buurvrouw die er alleen voor staat….. een pannetje soep doet wonderen
  • Stuur een kaartje, een boek of zo
  • Bel regelmatig op of….
  • Organiseer een groepsmoment en ‘video-bel ‘  met meerderen tegelijk
  • Er online escaperoom- spelen, die je vanaf verschillende adressen kunt spelen
  • Haal wat lekkers en zet dat bij iemand voor de deur

Ach, dit zijn zomaar wat ideetjes…. er zijn nog vele manieren om een ander te laten merken dat hij/zij er niet altijd alleen voor staat.

De impact van het gedrag of de opvoedingsstijl van je vader op je professionele en persoonlijke ontwikkeling

Eén-op-één begeleiding: iets voor u?

Is het tijd om de regie weer terug te nemen? Individuele begeleiding kan u helpen de draad van het dagelijks leven weer op te pakken. Zónder wachtlijst.