Ervaringen van anderen

Op deze pagina leest u over de ervaringen van  cliënten die met Sandra hebben gewerkt. Het zijn de reviews van de laatste 1,5 a 2 jaar. Wilt u zelf ook soortgelijke ervaring hebben en de volgende stap zetten?

Vrouw, 52 jaar

Traject nov '23 t/m mrt '24

In de gesprekken heeft Sandra me vaak een spiegel voorgehouden. Ik ben me nu veel bewuster van mezelf en o.a. mijn patronen geworden.  Het heeft me daarnaast heel erg geholpen dat ik echt mezelf kon zijn en dat Sandra heel eerlijk was naar mij.  De EMDR sessies vond ik erg intensief. De dagen erna heb ik last gehad van hoofdpijn.

Het is heerlijk om het gevoel te hebben dat je gehoord en gezien wordt en dat je mag zijn wie je bent. Ik heb de therapie en Sandra als mens heel fijn gevonden. Ik hoopte dat ik na het traject weer meer in mijn eigen kracht zou staan en dat is aardig gelukt.

Ineke, 61 jaar

Traject aug '23 t/m jan '24

In de bijeenkomsten heb ik geleerd om verdriet toe te laten en dat ik hiernaast ook gelukkig mag/kan zijn. Ik weet nu waarom ik altijd eerst voor anderen zorg. Ik heb geleerd dat ik goed voor mezelf mag zorgen. Ik mag mezelf voorop zetten.

Ik heb veel inzichten gekregen. Het inzicht bijvoorbeeld dat ik angst heb voor verdriet maar ook voor geluk. Ook werd me duidelijk dat het wegstoppen van mijn verdriet gekopieerd gedrag is van mijn moeder. Ik heb dit aan haar teruggegeven. Dit gaf een enorme innerlijke rust.

Ik vond de EMDR behandeling niet heel prettig. Heb ook niet echt het gevoel dat het iets met me gedaan heeft. De dagen na de sessie was ik heel onrustig.

Ik had een gevoel van binnen dat er “iets” uit moest maar ik wist niet hoe. Ik hoopte dat jij me hierbij op een veilige manier zou kunnen begeleiden en me handvatten zou kunnen geven. Dat is ZEKER gelukt!! Ik vind jou een hele fijne vrouw/therapeut. Ik voelde me direct op m’n gemak bij je omdat je met het gevoel gaf dat je me begreep en geen oordeel over mij had. Hierdoor durfde ik me open te stellen. Wat ik ook heel fijn vind is dat je geen gevoelens opdringt; je vult niets in voor de ander ( dit wekt nl. nogal wat weerstand op bij mij). Ik wil je nog graag heel erg bedanken voor alle sessies.

Ik keek iedere keer weer uit naar wat ik zou leren over mezelf! Ik ga nu verder met de verkregen inzichten en handvatten

Karin,55 jaar

Traject, nov '23 t/m feb '24

 In het traject heb ik geleerd dat ik teveel over m’n grenzen ben gegaan . Deze grenzen wil ik nu toch echt gaan bewaken. Daarnaast ben ik me ervan bewust geworden dat ik in mijn leven al veel verlies heb mee gemaakt en veel verdriet heb gekend. Door het maken van de tijdlijn ga je dit pas beseffen. Voor mij is het belangrijk om nu vooral rustmomenten in te gaan plannen. Het lukt me steeds beter om mezelf ‘over te geven’ aan de slingerbeweging in de rouw. Alle emoties horen erbij en mogen er zijn.

De eerste EMDR sessie was erg intensief en vermoeiend. Het nare beeld waar ik last van had is vervaagd nu. De tweede EMDR sessie is nog niet zo lang geleden. Ik weet nog niet of deze iets geholpen heeft, dat heeft misschien meer tijd nodig om dat te weten.

Ik wilde leren omgaan met de rauwe rouw en hoopte op tips. Het traject heeft me zeker geholpen, ik voelde me zeker gehoord, gezien en begrepen. Sandra straalt rust en warmte uit. Ook de inrichting van de praktijk voelt warm en sfeervol aan.

Ik denk dat ik het wel fijn zou vinden om over een tijdje weer even een paar sessies te doen, want het is toch fijn dat even iemand naar je luistert hoe je je nu echt voelt en even kunt sparren.

Marie Louise, 59 jaar

Traject sept t/m dec 2023

Ik had aangegeven dat ik niet heel ver terug naar vroeger wilde gaan spitten en graven, maar het heeft me juist wel geholpen. Ik heb samen met jou inzichten gekregen in mijn strategieën. Ik kwam achter triggers uit het verleden, thema’s die steeds weer terug kwamen. Jij hebt me verschillende tools aangeleerd hoe ik daar dan mee om zou kunnen gaan. Wat zo  mooi is, is dat je het heel goed kan brengen en ik zelf eigenlijk de antwoorden dan wel wist te geven . Dus dan heb je ook het idee dat je zelf ook mee denkt en doet en lukt het natuurlijk ook beter om er anders mee om te gaan, omdat ik het zelf ook zo aanvoelde. Ik doe zoveel intuïtief maar had vaak het idee dat ik me moest verantwoorden. Ik durf nu meer in mezelf te geloven, dank zij jou.

Veel mensen hebben het idee dat het alleen maar over rouwen en verlies gaat maar het ging bij mij natuurlijk ook over dat ik ook mezelf wel wat verloren had door ervaringen uit het leven.

Ik ging vaak huppelend en blij bij jou vandaan. Je gaf me een vrij gevoel. Ik mag mezelf zijn. Paar dagen daarna ging ik nadenken en dacht dan jee wat ben ik toch streng voor mezelf en huilde dan dat ik dit mezelf eigenlijk zo aandeed. Wat mij erg goed geholpen heeft dat er echt naar mij geluisterd werd en dat ik begrepen en aangevoeld werd, en me niet steeds hoefde te verantwoorden waarom ik iets deed. Ik mag vooral de tijd nemen om rust te nemen, waardoor ik ook veel beter bij mijn gevoel kan blijven.

Jose, 72 jaar

Traject nov t/m dec 2023

Voor mij was dit korte traject van 5 gesprekken precies goed. Ik hoopte op wat meer rust in mijn hoofd. En dat is uitgekomen. Het verdriet om het verlies van Jaap is nog even rauw maar soms is het wat beter te ‘handelen’. Wat mij goed geholpen heeft, is de terugblik op mijn jeugd met mijn agressieve vader. Dat heeft mij veel inzichten gegeven. Daarnaast ook de EMDR behandeling: het akelige beeld van mijn onrustige lieve man is nu minder heftig. Ik was erg moe de dagen na de behandeling. Gelukkig is er een verbetering opgetreden.

Ik heb in de sessies ook geleerd om vaker NEE te zeggen. Ik voel me enorm gezien en gehoord door Sandra. Ik vond het ook heerlijk om een knuffel van haar te krijgen! Voorwaarde voor een therapie als die zij aanbiedt is dat er een klik is. En die was er!

Nienke, 33 jaar

Traject juli t/m okt 2023

Ik heb in de 8 gesprekken een onwijze groei mogen doormaken. Ik heb bepaalde patronen inzichtelijk gekregen waar ik mij voorheen niet bewust van was. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat ik nodig heb om bepaalde patronen te kunnen doorbreken. Het heeft mij heel erg geholpen om op een andere manier naar mezelf te kunnen kijken. Dat begon door terug te gaan naar het begin en te onderzoeken wat ik bijvoorbeeld als kind heb meegekregen, hoe er thuis werd gereageerd op situaties en wat ik mijzelf heb aangeleerd. Daar waar ik dacht dat ik enkel voor het stukje van mijn partner kwam, werd het veel breder getrokken en dat vond ik – ondanks dat het hard werken was – erg fijn.

Ik hoopte na het traject o.a. minder schuld te ervaren en meer handvaten te krijgen over hoe ik bepaalde dingen het beste kan aanpakken voor mezelf maar ook voor mijn zoontje. Ik wilde meer inzicht  krijgen in mijn rouw en deze rouw leren omarmen. De meeste van deze dingen zijn uitgekomen, andere dingen hebben nog iets meer aandacht nodig waar ik nu hard mee bezig ben. Ik neem mee in de toekomst dat rouw (en verdriet) er altijd zal zijn en er altijd mag zijn, op welke manier dan ook.

Ik hoop dat er nog heel veel meer mensen met jou in contact mogen komen om net als ik een mooie reis te mogen doorgaan. Het is mij iedere minuut en iedere euro waard geweest. Ook nu het traject is afgelopen denk ik nog veel terug aan jou, aan onze gesprekken en de dingen die ik van jou en over mezelf heb mogen leren. Dank daarvoor!

Esther, 48 jaar

Traject juli t/m dec 2023

In dit traject van 10 sessies heb ik geleerd dat ik mijn grenzen eerder aan mag geven en ook meer mag voelen; en wat wil ik? Ik wil voortaan minder eisen stellen aan mezelf en als vandaag de dingen niet lukken, dan een andere dag. In de sessies heb ik ook EMDR behandelingen gehad. De dagen erna voelde ik me erg moe, maar met het resultaat ben ik erg blij. Het heeft net de extra stukjes die niet goed verwerkt waren laten verdwijnen. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd gekregen. En daar had ik ook op gehoopt toen ik aan het traject begon: meer rust en meer toekomen aan mezelf.

Doordat de gesprekken één a 1,5 uur duurden had ik totaal niet het gevoel dat er tijdsdruk achter zat. Sandra heeft me goed geholpen, ik voel me echt gehoord en gezien. Ik had geen betere persoon kunnen treffen om mij te helpen. Ik ben blij dat zij een half jaar geleden in mijn leven is gekomen.

Paul, 65 jaar

Traject okt. 2022 t/m okt 2023

Bij aanvang van het traject had ik de verwachting  “dat doen we even”. Maar dat is beslist niet zo. Ik heb de echte Paul ontdekt in het proces met alle emoties die erbij horen. Dat is verschrikkelijk zwaar geweest. In gesprekken ben ik er vol voor gegaan en heb geleerd stap voor stap te gaan. De open gesprekken, de aanpak van de Rouwcoach hebben me erg goed geholpen. Ik ben mezelf beter gaan leren kennen. Volgens de rouwcoach ben ik enorm gegroeid en kan ik nu veel beter in contact staan met mijn gevoel dan aan het begin van het traject. Ik heb geleerd mezelf open te stellen voor alle emoties en alle stappen die daarbij horen. Dit heeft mij geholpen waar ik nu sta. Ik maak keuzes en kan het rouwproces doorlopen nu. Kan nu weer normaal denken en leer nieuwe herinneringen te maken. Ik voel beter waar ik aan toe ben en maak dan pas de volgende stap.

De open gesprekken, de aanpakken van de Rouwcoach hebben me erg goed geholpen. We hebben afgesproken wanneer ik nog een gesprek nodig heb, ik gewoon even kan bellen.

Vrouw, 54 jaar

Traject maart t/m oktober 2023

Wat mij erg goed geholpen heeft is het praten over het verleden en het heden. Ik heb geleerd om de  triggers – die rechtstreeks naar mijn verleden wijzen – te herkennen en hier iets mee te doen op het moment dat ik ze opmerk. Ik heb geleerd dat ik een mooi mens bent en goed ben zoals ik ben en deze zin herhaal ik bijna dagelijks om me er bewust van te blijven.

Wat ik bij aanvang verwachtte? Waar ik op hoopte? Ik hoopte dat ik mezelf kan zien zoals een ander me ziet. Ik hoopte dat ik het verleden een plek kon geven en het verdriet minder zou worden.  Ik had gehoopt dat ik na de gesprekken klaar zou zijn maar ik besef nu  dat het iets is waar ik aan moet blijven werken. Ik kan nu wel met meer compassie en milder naar mezelf kijken. De lat ligt mindere hoog. Het verdriet mag er zijn en staat nu meer los van de triggers uit het verleden. Het is me duidelijk geworden wat die triggers zijn.  Het innerlijk kind werk heeft me daarbij veel duidelijk gemaakt.

Sandra, ik vond de gesprekken fijn met je. Je bent integer, empathisch en straalde vertrouwen uit. Het was voor mij prettig om ook jouw eigen ervaringen te  horen. Praten met een ervaringsdeskundige zoals jij bent, vond ik een voordeel.  Ik had hierdoor het gevoel dat je me begreep en op de juiste manier erop reageerde. De knuffel aan begin en einde van de gesprekken voelde prettig. Je voelde heel goed aan wanneer ik lichamelijke troost nodig had en je me dit gaf.

Ik vind het jammer dat de 12 gesprekken erop zitten ondanks dat het genoeg is geweest. Het is fijn om met iemand te sparren over lopende zaken die je in je leven tegenkomt en te kijken wat je eraan kan doen.

Sofie, 31 jaar

Traject maart t/m september 2023

Het waren fijne gesprekken en ieder gesprek was weer een opluchting voor mij. Ik ga het dan ook best wel missen eigenlijk de rust, kalmte, gezelligheid en vooral jou luisterend oor. Wat ik geleerd heb is dat ik vooral meer voor mezelf moet gaan zorgen. Een nee tegen een ander is een ja tegen mijzelf. Dat ik er zeker mag zijn! Ook dat ik soms even een stapje terug moet doen om zo goed te kunnen luisteren naar een ander. Om vaker even helemaal niks te doen en even stil te staan in het hier en nu. 

Wat mij rust bracht en mij geholpen heeft was dat ik het overzicht kreeg over alle gebeurtenissen in mijn leven. Ook over de mensen in mijn leven en is even stil te staan en terug te kijken op alles. Dit was best confronterend, maar daardoor kon ik de basis weer zetten om verder te gaan. De EMDR behandeling  vond ik heel bijzonder en best moeilijk. De dagen daarna gingen goed, ik was wel wat moe. Het heeft mij zeker geholpen en ik merk een duidelijk verschil. Echt heel heel bijzonder.

Ik probeerde van tevoren zo min mogelijk van het traject te verwachten. Het voelde wel gelijk al goed vanaf moment één. Ik hoopte vooral op wat meer rust en wat meer acceptatie en dat is zeker gebeurd! Ik voelde me erg gezien en gehoord. Je bent een rustig, fijn lief en warm persoon. Ieder gesprek voelde als een opluchting. Ik ben jou ontzettend dankbaar

Liesbeth, 54 jaar

Traject januari t/m oktober 2023

In het traject heb ik geleerd dat ik een lieve, zorgzame, spontane en onafhankelijke vrouw ben en dat ik goed ben zoals ik ben. Ook ik heb ik geleerd grenzen te voelen en hoe ik mijn grenzen op een assertieve manier aan kan geven. Dat ik niet meer hoef te vechten. En dat wat mijn hoofd zegt niet altijd klopt, maar dat mijn lichaam mij álles verteld…ik heb leren voelen.

De EMDR heeft me enorm geholpen. Bij aanvang van zo’n behandeling was het soms even heftig om te herbeleven, maar gedurende de sessie ging het steeds beter mentaal. Ik kan de nare gebeurtenissen nog wel tevoorschijn halen, maar ik raak niet meer in paniek en het zorgt niet meer voor paniek- en woedeaanvallen. Het hoort bij mijn verleden en het mag er zijn. Na elke keer EMDR was ik erg moe, maar de dag erna ging het wel weer. Ik denk wel dat er blijvende verandering is in mijn geval.

Bij de intake voelde ik me al snel gehoord en serieus genomen. Ik had zo’n veilig gevoel bij jou dat ik voor het eerst mijn maskers durfde afdoen. Ik vertrouwde weer iemand en dat had ik lang niet meer gedaan. Ik ben je ontzettend dankbaar voor jouw hulp en heb meer  bereikt dan ik durfde dromen. Het verleden mag er zijn en vandaag de dag vier ik het leven. En soms durf ik ook een beetje in de toekomst te kijken. Mijn strijd is voorbij en ik krijg steeds meer rust in mijn lichaam en geest. Dankjewel lieve Sandra! Je bent een geweldige coach en ik hoop dat jij nog heel veel meer mensen een nieuwe manier van leven mag aanleren.

Marc, 60 jaar

Traject februari t/m juli 2023

Het is fijn om diepe gevoelens te kunnen delen en daarop een helpende reactie te krijgen. Ik realiseer me dat ik er nog niet ben. Er zijn dingen die ik al over mezelf wist, die zijn weer iets naar voren gekomen. Ik hoop dat de toekomst nog iets bijzonders voor mij in petto heeft. De EMDR behandeling heeft niet zoveel gedaan voor mij. Ik ervaar niet zoveel verschil.

Ik moest met iemand praten en mijn verdriet en gevoelens delen. Het was prettig om dat met Sandra te doen. Zij luistert goed en weet je te doorgronden. Dan kan hulp preciezer worden ingezet. De gesprekken van 1,5 uur waren voldoende om een goed gesprek te kunnen hebben. Het traject omvatte 10 sessies en dat was goed. Ik zou praktijk Modesto zeker aanbevelen.

Wendy, 52 jaar

Traject april t/m augustus 2023

In het begin vond ik de gesprekken van 1,5 uur best lang en vermoeiend maar dat kwam ook omdat ik in het begin nog heel diep zat… Hoe verder in het traject, vond ik de tijd prima en minder vermoeiend. Het afgelopen half jaar was 1 grote bewustwording van hoe ik reageer en handel in bepaalde situaties. Ik heb geleerd los te laten, nee durven zeggen en zorgen te delen.

EMDR heeft me goed geholpen. Ik vond beide keren erg heftig want je gaat weer helemaal terug in de emotie, het gevoel en de situatie. De dagen na de EMDR waren erg vermoeiend en kwam er weinig uit mijn handen. De scherpe randjes zijn er nu vanaf, het trauma is meer naar de achtergrond.

Lieve Sandra,

Ik wil je erg bedanken voor je hulp in de afgelopen maanden, je luisterend oor, je “brede” schouder waar ik regelmatig op heb uitgehuild… Heb nu voldoende handvatten om door te gaan ook al zal dit nog met ups en downs gaan.

Liefs Wendy

 

 

Conny, 54 jaar

Traject januari t/m juni 2023

 Ik hoopte erop dat ik in het traject zou leren om mijn verdriet meer toe te laten. Ik was bang om opnieuw in een depressie te raken. Dat is gelukkig niet gebeurd. Ik heb geleerd dat het verdriet er gewoon mag zijn en dat ik in mijn gezin hulp en troost mag vragen als ik het moeilijk heb. Ik trek me niet langer in mijn eentje terug op een kamer. 

Wat ik geleerd heb over mezelf is dat gebeurtenissen in je kindertijd zo’n enorme invloed kunnen hebben op je verdere leven en dat ik de bagage van anderen van lang geleden nu niet meer hoef te dragen. Ik kan nu dichter bij mijn eigen gevoel blijven. Ik kan en mag trouw zijn aan mijn gevoel en dat uiten. Nu wacht ik niet meer met het uiten van mijn gevoelens naar mijn gezin. Het is een hele opluchting om te delen waar ik mee zit.  We hebben vele mooie gesprekken gehad en heel fijn hoe respectvol ik door Sandra benaderd ben. De EMDR behandeling was een bijzondere ervaring. De dagen erna was ik wat vermoeid. Maar heb geen last meer van de nare beelden.

In de sessies heb ik op veel verschillende ‘tools’ gekregen en daar mag ik nu zelf mee aan de slag gaan. De eerste keus heb ik nu gemaakt en dat is tijd voor mezelf nemen.

Vrouw, 47 jaar

Traject oktober '22 t/m juni '23

Heel vaak ga je maar door in het leven, tot het leven zelf of beter gezegd het niet meer leven van een geliefde, je dwingt om stil te staan… Een groot verlies laat je soms zo machteloos en hulpeloos achter dat je niet meer weet hoe je verder moet. De wereld die zo vertrouwd was, is onherroepelijk veranderd en het is meer dan alleen dit grote gemis, jijzelf bent ook veranderd, er is een voor en na, en het is met de persoon erna dat je verder moet. En dit is enorm beangstigend want dit heb jij niet gekozen, dit gaat buiten jouw wil, dit is jou overkomen, je herkent je wereld en jezelf niet meer En net wanneer dit alles je compleet overspoeld, krijg je een kleine reddingslijn uitgeworpen. Het zwemmen moet je nog steeds zelf doen maar er is hulp, aanmoediging vanuit de zijlijn en een plek om af en toe op adem te komen en uit te rusten.

Sandra is een warme zachte lieve vrouw en vanaf het begin voelde ik een bijzondere” klik “met haar. Ze voelde mij ook zeer goed aan, ze kon het grotere plaatje al zien toen ik daar zelf nog niet was. Rouwen is een groot en lang proces en ieder kiest zijn persoonlijke manier om daarmee om te gaan maar als de rouw zo rauw is dat het je hindert om verder te kunnen met je eigen leven, als je vast zit in dit verdriet biedt Modesto een andere uitweg, een inzicht, een manier om ermee om te gaan, je voelt je niet meer zo alleen. 

Vrouw, 58 jaar

Traject januari t/m mei 2023

In het traject heb ik vooral mezelf goed leren kennen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik bepaalde beslissingen neem en gedragingen heb die voortkomen uit mijn vroege jeugd. De gesprekken hebben me doen inzien dat het juist helpt om mijn verdriet te uiten en het niet te verbergen. Daarnaast helpt het om gevoelens en gedachten op schrift te verwoorden en op deze manier je hoofd ‘leeg te maken’. Verder gebruik ik alle handvatten die Sandra mij heeft gegeven regelmatig om mijn gedachten te ordenen. Ik hoopte dat ik zou leren om beter om te kunnen gaan met het rouwproces en dat is zeker gelukt.

 Het lukt me steeds beter om met het verlies van mijn man om te gaan, ondanks het feit dat ik er nog lang niet ben. Ik voel me zeker gehoord, gezien en begrepen en ik vond de gesprekken met Sandra altijd fijn. Het was vooral prettig om met iemand te praten die er met een zekere afstand met medeleven, maar zonder medelijden tegenaan kijkt. Voor wat betreft de toekomst: ik ga op tijd mijn grenzen aangeven, niet overal ‘ja’ op zeggen, geen dingen voor een ander invullen en vooral meer mezelf zijn.

Rene, 43 jaar

Traject januari t/m juni 2023

De gesprekken van 1 a 1,5 uur waren prettig, ik heb nooit het gevoel gehad dat we op de klok moesten kijken. Ik heb geleerd dat het goed is om te treuren en dat je je ook kwetsbaar mag voelen. De sessies hebben me geholpen om beter tot mezelf te komen en ook een aantal zaken op een rijtje te krijgen. Mijn toekomstbeeld is, dat je je open mag stellen voor anderen en je daar toch ook veel voor terug krijgt. Het schrijven van brieven heeft me heel erg geholpen om in eerste instantie mijn verdriet te uiten en anderzijds om mijn gedachten te ordenen. Ik ben met een open blik het traject ingegaan, want alleen zo kon ik de geboden hulp accepteren. Ik hoopte rust en helderheid te vinden. En dat is gelukt. Sandra, je bent een heel aardig en open persoon en door je eigen ervaringen te gebruiken wordt het ook helder voor de “patiënt”. Jij bent er voor mij geweest en dat vind ik heel fijn.

Bianca, 37 jaar

Traject januari t/m maart 2023

De gesprekken stonden vooraf helemaal gepland, dus ik wist goed waar ik aan toe was. Dat was fijn. Zelf had ik de ene keer wel behoefte aan een snellere afspraak, de andere keer was het prima.

Ik had verwacht meer met een rouwproces bezig te gaan (verlies van dierbaren), echter bleek dat ik mezelf verloren was. Dit staat los van een specifieke situatie. Je hebt dit goed bij mij uitgevraagd, aangevoeld en je hebt mij hier mee geconfronteerd. Ik vond het hele fijne gesprekken en heb me erg veilig gevoeld. Een van mijn eerste opmerkingen toen ik bij jouw kwam was dat het al een hele stap voor mij was om überhaupt hulp in te schakelen. Ik heb me op geen enkel moment zwak gevoeld bij jou. Je hebt me meteen meegenomen in het traject en me laten zien en voelen dat ik er mocht zijn. Dat het niets te maken heeft met sterk of zwak zijn. Het draaide om mij en hoewel ik dat erg spannend vond heb ik me daar, met jouw hulp, aan over kunnen geven.

Je hebt een persoonlijke aanpak, maar je kijkt ook vanuit afstand mee in de situatie. Dit maakt dat je mij weleens een spiegel hebt moeten voorhouden wat ik erg pittig vond. Toch was dat nodig. Door er tijdens een volgende afspraak nog even op door te gaan heb ik de zaken waar ik mee bleef zitten kunnen bespreken en kunnen omzetten naar een positief iets. Uiteindelijk denk ik dat ik op de goede weg ben en dat je me hebt geholpen om mijn toekomst weer helder te krijgen voor mezelf. Ik ben er nog niet, maar ga hard aan de slag om uit te zoeken wat ik wil en hoe ik dit in mijn leven ga uitdragen.

Jacqueline, 58 jaar

Traject december 2022 t/m april 2023

Voor mij waren de 8 sessies precies goed. De sessies van anderhalf uur zijn lang genoeg, want het is best intensief. Door het onderzoeken van mijn levensverhaal ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk niet zo goed kon opkomen voor mezelf. Ik ben me nu veel meer bewust van wat ik wil, wat ik kan en waar ik gelukkig van word.

Mede door de EMDR behandelingen en de gesprekken ben ik me meer bewust geworden wat voor mij belangrijk is en ook wat mijn valkuilen zijn. De EMDR behandelingen hebben me meer rust gegeven en alle dingen die in het verleden gebeurd zijn, daar heb ik niet meer zoveel last van in het leven nu.

De struikelblokken uit mijn verleden zijn aangepakt, aangekeken en daar ben ik heel blij mee. Het traject in praktijk Modesto is een fijne ervaring geworden met een top therapeut. Door Sandra ben ik sterker geworden en kan ik het leven weer aan.

Conny, 54 jaar

Traject oktober 2022 t/m februari 2023

Ik vond de 10 gesprekken erg fijn en had daarom nog best meer gesprekken kunnen hebben omdat ik merkte dat jij mij heel goed begrijpt en ik mijn hart op een respectvolle manier kon luchten, je gaf mij goede begeleiding en opdrachten welke mij tot nadenken zette. Ik heb geleerd dat alle verdriet, onzekerheid, woede en emoties er mogen zijn en dat deze normaal zijn door wat ik heb mee gemaakt. En dat ik iets meer voor mezelf moet zorgen en aangeven wat ik zelf wil. En proberen het “WAAROM” los te laten, daar ga ik toch geen antwoord op krijgen.

Eigenlijk ben jij een van de weinige die echt begrijpt in wat voor situatie ik zit qua scheiding, verdriet en vooral ook rouw om de man die ik verloren ben. Ik heb nooit andere therapeuten gesproken dus ik kan het niet vergelijken maar ik voelde mij begrepen, gehoord en je gaf mij tips om met bepaalde situaties te dealen, als je al die dingen beheerst ben je denk ik een goede therapeut.

Onze gesprekken hebben mij goed gedaan, het was fijn dat ik soms met een lach maar ook met een traan mijn verhaal, mijn onzekerheden en mijn verdriet bij je kwijt kon. Je hebt mij ervan overtuigd dat het normaal is dat ik door de gebeurtenis totaal uit balans ben, en dat tijd de wonden heelt maar dat deze door bepaalde momenten, opmerkingen of gebeurtenissen weer even open kunnen springen. Het heeft echt tijd nodig om met het verlies om te leren gaan maar ik weet (ook al voelt het niet altijd zo) dat eens de zon ook voor mij weer gaat schijnen.

Harun, 38 jaar

Traject oktober 2022 t/m maart 2023

Ik heb alles altijd afgedaan als: mijn traumatische verleden is mij overkomen en het gaat goed. Dit werd bevestigd door minstens 4 a 5 psychologen. Sandra, jij bent de eerste die echt doorgevraagd heeft en doorgepakt heeft. Ik vind je een hele lieve en prettige vrouw om contact mee te hebben. Soms bijna alsof ik met een vriendin aan het praten was. Het voelde veilig, geborgen en serieus. IK kon echt door jou actief aan mijzelf werken.

Ik ben voor de verwerking rondom de buitenbaarmoederlijke zwangerschappen/IVF traject op zoek naar een therapeute gegaan. Ik had 0 verwachtingen omdat Modesto niet per se ervaring had met IVF trajecten o.i.d. Ik was wat overdonderd in het begin omdat het heel breed werd genomen, maar na de eerste afspraak was ik thuis al aan het denken gezet. Ik merkte dat ik voor het eerst niet als trauma’s in een persoon (die het goed doet) werd gezien, maar dat de persoon gezien en gehoord werd (die de trauma’s meegemaakt heeft). Hierna was mijn verwachting bijgesteld naar: ik onderga alles en stel mij overal voor open (wat ik normaal niet zo snel zou kunnen of willen doen). Ik had dit niet verwacht en dat heeft mijn verwachtingen uiteindelijk wel overtroffen. 

Ik heb geleerd dat mijn gedrag voort komt uit aangeleerde overlevingsmechanismen en strategieën. Het stukje schaamte en niet gehoord worden is voor mij een belangrijk thema. Ik neem alles mee, maar wat mij het meest bij is gebleven het stukje over de emoties en de bus. Ik kan dit in de dagelijkse praktijk heel goed herkennen en mij hierop aanpassen.

Alles heeft mij uiteindelijk geholpen, inclusief de EMDR behandelingen. Ik ken mijzelf al best goed, maar ik heb nog zoveel meer over mezelf geleerd. Ik merk dat ik beetje bij beetje minder de verzorger van mijn moeder ben, maar steeds meer haar zoon.

Jessica, 32 jaar

Traject oktober 2022 t/m januari 2023

Ik had twijfels of een rouwverwerkingstraject mij wel of niet zou kunnen helpen. Ik had er dus ook niet veel verwachtingen van, omdat ik ook geen idee had wat we dan gingen doen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik dit gedaan heb. Het heeft me echt verder geholpen. Met name de familieopstelling en het maken van de tijdlijn zijn erg inzichtelijk voor me geweest.

Uiteindelijk heb ik geleerd om meer mijn plek in te nemen. En als ik iets wil dat ik daar dan voor moet gaan en het niet te makkelijk voor de harmonie en sfeer het dan maar moet laten. Heb ook geleerd om bij problemen van mijn ouders deze niet – zoals ik vaak deed – voor ze op wil lossen, maar het daar te laten waar het hoort: bij hen. In het traject ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben. Ik focus  nu op de dingen waar ik van geniet en gun mezelf tijd en rust om ook iets voor mezelf te doen. En me daar vervolgens niet schuldig over te voelen. Voel me gezien en gehoord en zou praktijk Modesto zeker aanbevelen bij anderen.

Rianne, 66 jaar

Traject augustus 2022 t/m maart 2023

Nu het traject van 10 sessies erop zit, vind ik het toch fijn om nog eventjes elke 2 maanden een gesprek in te plannen. Gewoon omdat ik het fijn vind om te sparren en ervoor te zorgen dat ik niet in oude patronen terugval. Een stok achter de deur voor mij. En mocht ik tegen dingen aanlopen, dan kan ik die meteen bepreken.

In de sessies heb ik geleerd om veel meer voor mezelf op te komen. Mijn zelfvertrouwen is iets toegenomen, maar nog niet voldoende naar mijn idee. Ik zie nu in hoe mijn ‘Piet paniek’ de regie kan overnemen van mij en ik in de stress kan schieten. Sandra is een lieve vrouw, rustig en kundig met een geweldig luisterend oor. Ze geeft je goede adviezen en raad. Ik kan praktijk Modesto aanbevelen. Ik ben blij dat ik deze therapie bij haar heb mogen volgen

Mariëlla, 61 jaar

Traject september t/m november 2022

In eerste instantie dacht ik dat 10 gesprekken niet voldoende was, maar na gesprek 7 merkte ik een ommekeer bij mezelf. Ik ging beter in mijn vel zitten, het verdriet begon een plaats te krijgen en bij gesprek 10 had ik het gevoel dat ik weer tegen het leven opgewassen was.  Ik heb heel veel geleerd over mezelf. Ik heb met oudjaar voor mezelf een lijst gemaakt. Waar kom ik vandaan, waar ben ik doorheen gegaan, waar sta ik nu en wat wil ik voor 2023. Maar ik weet dat ik de moeite waard ben, hoewel dit nog steeds elke dag een strijd is. Ik ben er nog niet, maar ik ben niet meer zo onzeker.

Het heeft me erg goed geholpen dat je naar mij luisterde en geen oordeel had. Je liet me telkens  merken dat je mij mocht en dat ik de moeite waard was. Je wist de scherpe kantjes af te halen van hetgeen waarmee ik kwam en kon me goede raad geven. Ik ben erg gesloten en laat niet gauw iemand toe. Maar bij jou voelde het als een warme deken en ik voelde me direct op mijn gemak. De therapie heeft me meer gebracht dan ik ooit had kunnen hopen.

Ik hoop dat je zoveel meer mensen mag helpen met jouw warmte, liefde en kennis. Voor mij was je het licht aan het eind van een donkere tunnel. Dank je wel.

Lianne, 45 jaar

Traject september 2022 t/m januari 2023

Ik heb eigenlijk best veel over mezelf geleerd. Dingen die ik wel wist, maar die ik altijd ‘normaal’ vond, terwijl deze dingen toch niet zo normaal zijn. Wat ik een eye opener vond; mezelf een vraag stellen als ik een vraag krijg. Zodat ik goed kan nadenken of ik iets wil of niet. Er ruimte voor heb of niet etc. De 10 gesprekken waren goed, misschien is het slim om nog een gesprek toevoegen na een maand zodat je daarna nog even met elkaar kan spreken. Hoe het gaat en dat je nog even kan evalueren. De tijdsduur van de gesprekken (1 a 1,5 uur) is goed. Ik ging altijd met een goed gevoel weg. Ik voel me gehoord en kon mijn ei kwijt. Kon vaak met een nieuw inzicht weer verder met het proces. Voor mij heeft de rust die Sandra uitstraalde goed geholpen. Sandra heeft inhoud en kennis en ik heb haar als heel prettig ervaren. Ik had gedacht meer over het rouwen te praten, maar veel andere zaken waar ik mee worstelde zijn ook aan bod gekomen. Mijn verwachtingen waren niet hoog, maar ik heb heel veel geleerd over mijzelf en dat had ik dus niet verwacht. Veel handvatten gekregen voor de rest van mijn leven.

Melanie, 30 jaar

Traject augustus t/m november 2022

Lieve Sandra,

Ik kan met woorden niet beschrijven hoe dankbaar ik jou ben!! Als ik kijk naar de dag dat ik bij jou binnen kwam met mijn ziel onder m’n arm en het leven niet veel waard meer was voor mij en kijk naar hoe ik vorige week buiten stapte na de laatste sessie….. Het is een wereld van verschil.

Het was hard werken en letterlijk met een lach en een traan, maar ik had 4 maanden geleden niet gedacht dat ik het leven nu weer rooskleurig zie. Ik heb na jaren van strubbelingen eindelijk de therapie gevonden en gevolgd wat erg  positief heeft uitgepakt voor mij. Ik ben nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar door jou durf ik het toch aan om deuren te openen die al jaren gesloten zijn voor mij. En zeker omdat ik die stevig dicht heb gedaan, een betonnen muur ervoor hebt gebouwd en er nooit meer aan wilde denken. Door jou durf ik deze deuren weer wel te openen en mag mijn betonnen muurtje beetje bij beetje weer wat zakken.

Je bent een prachtige en warme vrouw! De mensen die therapie bij jou volgen die durven ook weer vooruit en naar de toekomst te kijken. Jij straalt warmte en positieve energie uit waardoor mensen zich al snel op hun gemak voelen bij jou. Blijf vooral wie je bent en ga op deze manier verder. Jij kunt met je werk echt iets betekenen voor iemand en dat is super mooi!

Ik vind het zeker jammer dat mijn therapie erop zit. Het was voor mij een houvast, maar ik ben nu stukken sterker geworden. En zoals afgesproken: ik kom zeker nog eens langs wanneer ik er behoefte aan heb.

Melanie

Vrouw, 38 jaar.

Traject augustus t/m november 2022

Wat ik geleerd heb in het traject is dat ik meer in het nu mag zijn. Meer bewust zijn met voelen en niet meer alles alleen in m’n hoofd te ervaren. En juist ook bewust de rouw momenten gewoon ‘te laten zijn’. Ook de gesprekken over het overlijden, maar vaak ook alles wat er op wat voor manier dan ook mee samenhangt, hebben geholpen, dingen uitspreken helpt vaak ook. Want het is niet een opzichzelfstaand verhaal, dat rouwen. En dat vond ik ook mooi, dat het verlies van mijn vader wel in het centrum stond, maar dat er nog zoveel dingen omheen waren. Ik denk dat ik nu ook beter kan dealen met mijn onzekerheden. Dit is iets wat zo diepgeworteld zit, dat het wel moet groeien en waar ik aandacht aan moet geven, maar ik weet wel beter hoe ik dit kan aanpakken. Ik weet nu goed hoe mijn coping mechanismes zijn ontstaan en waar ze vandaan komen. Het toepassen en gebruiken van alle inzichten, het voelen en gewoon ‘even zijn’ zijn dingen die ik aan het leren ben. Ik probeer en dan ook regelmatig mee bezig te zijn.

In de sessies heb ik me zeker gezien, gehoord en begrepen gevoeld. Ik had het gevoel dat ik het waard was om naar te luisteren. Ook was er geen judgment. Zelfs de dingen die ik denk of voel die misschien wat minder mooi zijn, kregen gewoon de ruimte, er werd vanuit jou geen label aan geplakt, er werd meer gekeken naar waar het vandaan kwam en verweven in mijn gehele verhaal waardoor het onderdeel werd van de oplossing. Want zelfs de minder leuke dingen, wist je door vakkundig omdenken om te zetten naar iets positiefs. (zoals m’n onzekerheid die me eigenlijk probeert te beschermen). Wat ik eerder zei, mocht ik ooit weer tegen zo’n probleem aanlopen dan zou ik geen moment aarzelen om contact op te nemen.

Karin, 59 jaar

Traject juli t/m oktober 2022

Ik voelde me vanaf dag 1 op mijn gemak bij je. Je neemt de tijd om te luisteren. Ik mocht – als ik aankwam – eerst even de dag van me afpraten zodat er ruimte kwam om het programma van die dag in alle rust op te kunnen pakken.

Het kijken naar het verleden heeft voor mij veel duidelijk gemaakt, meer inzicht gekregen. Ook inzicht krijgen in welke strategieën ik hierdoor ontwikkeld heb was een eye opener. Ik heb geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht. Ik mag milder zijn voor mezelf. leren luisteren naar mijn lichaam, dat kan nog beter.

De EMDR was wel een heel bijzondere ervaring. Het was al heel verhelderend om te ervaren in de eerdere bijeenkomsten welke invloed mijn verleden op mij heeft gehad en hoe het mij gevormd heeft. Het ervaren dat het mij meer belemmerde dan ik ooit gedacht had, was al helpend. Maar door de EMDR behandeling merk ik wel dat ik me minder onzeker voel. Het is nu niet meer steeds onderliggend aanwezig. Hoe bijzonder dat dit met een behandeling kan. Gelijk de dag na de behandeling voelde ik me al “lichter”. Of het de combinatie van de behandelingen is geweest, kan ik niet zeggen. Maar helpend is het zeker!

Ik hoopte rust en kracht te vinden om mijn leven weer een positieve richting te geven. Niet constant bang te zijn voor de toekomst en weer naar de verdere toekomst te kunnen kijken. Beide zijn uitgekomen, ik maak weer afspraken voor de langere termijn. Ik geniet van de dag en heb ook weer wat ruimte om buiten mij en mijn partner te kijken. We genieten weer van elkaar en van de mogelijkheden die er in de toekomst liggen.

Bas, 48 jaar.

Traject juli t/m oktober 2022

De EMDR sessie heeft me veel opgeleverd. Vooral het ontkoppelen van de emotie ‘onmacht’ bij het overlijden van mijn zoon na een ongeval, heeft mij erg geholpen. De middag na de EMDR behandeling heb ik een zwaar hoofd gehad, ook de dag erop voelde mijn hoofd nog zwaar aan. Verder nergens last van gehad. Er is in ieder geval met een korte behandeling, een blijvende verandering opgetreden.

Mijn verwachting m.b.t. begeleiding op het gebied van verwerking van mijn emoties is wel uitgekomen. Ook het werken met de verschillende delen (Voice Dialogue) heeft me ook veel inzicht gegeven. Voor mij was vooral  ‘het over grenzen gaan’ een eyeopener. Soms vulde Sandra makkelijk in als ik aan het denken was, dat gaf me dan richting. Al met al een goede ervaring met Sandra die erg rustig is en volledig gefocust op mij. Zeer zeker een aanrader in rouwbegeleiding!