Ervaringen van anderen

Op deze pagina leest u over de ervaringen van  cliënten die met Sandra hebben gewerkt. Het zijn de reviews van de laatste 1,5 a 2 jaar. Wilt u zelf ook soortgelijke ervaring hebben en de volgende stap zetten?

Vrouw, 58 jaar

Individueel traject jan t/m mei 2023

In het traject heb ik vooral mezelf goed leren kennen. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik bepaalde beslissingen neem en gedragingen heb die voortkomen uit mijn vroege jeugd. De gesprekken hebben me doen inzien dat het juist helpt om mijn verdriet te uiten en het niet te verbergen. Daarnaast helpt het om gevoelens en gedachten op schrift te verwoorden en op deze manier je hoofd ‘leeg te maken’. Verder gebruik ik alle handvatten die Sandra mij heeft gegeven regelmatig om mijn gedachten te ordenen. Ik hoopte dat ik zou leren om beter om te kunnen gaan met het rouwproces en dat is zeker gelukt.

 Het lukt me steeds beter om met het verlies van mijn man om te gaan, ondanks het feit dat ik er nog lang niet ben. Ik voel me zeker gehoord, gezien en begrepen en ik vond de gesprekken met Sandra altijd fijn. Het was vooral prettig om met iemand te praten die er met een zekere afstand met medeleven, maar zonder medelijden tegenaan kijkt. Voor wat betreft de toekomst: ik ga op tijd mijn grenzen aangeven, niet overal ‘ja’ op zeggen, geen dingen voor een ander invullen en vooral meer mezelf zijn.

Bianca, 37 jaar

Individueel traject jan t/m mrt 2023

De gesprekken stonden vooraf helemaal gepland, dus ik wist goed waar ik aan toe was. Dat was fijn. Zelf had ik de ene keer wel behoefte aan een snellere afspraak, de andere keer was het prima.

Ik had verwacht meer met een rouwproces bezig te gaan (verlies van dierbaren), echter bleek dat ik mezelf verloren was. Dit staat los van een specifieke situatie. Je hebt dit goed bij mij uitgevraagd, aangevoeld en je hebt mij hier mee geconfronteerd. Ik vond het hele fijne gesprekken en heb me erg veilig gevoeld. Een van mijn eerste opmerkingen toen ik bij jouw kwam was dat het al een hele stap voor mij was om überhaupt hulp in te schakelen. Ik heb me op geen enkel moment zwak gevoeld bij jou. Je hebt me meteen meegenomen in het traject en me laten zien en voelen dat ik er mocht zijn. Dat het niets te maken heeft met sterk of zwak zijn. Het draaide om mij en hoewel ik dat erg spannend vond heb ik me daar, met jouw hulp, aan over kunnen geven.

Je hebt een persoonlijke aanpak, maar je kijkt ook vanuit afstand mee in de situatie. Dit maakt dat je mij weleens een spiegel hebt moeten voorhouden wat ik erg pittig vond. Toch was dat nodig. Door er tijdens een volgende afspraak nog even op door te gaan heb ik de zaken waar ik mee bleef zitten kunnen bespreken en kunnen omzetten naar een positief iets. Uiteindelijk denk ik dat ik op de goede weg ben en dat je me hebt geholpen om mijn toekomst weer helder te krijgen voor mezelf. Ik ben er nog niet, maar ga hard aan de slag om uit te zoeken wat ik wil en hoe ik dit in mijn leven ga uitdragen.

Jacqueline, 58 jaar

Individueel traject dec '22 t/m april '23

Voor mij waren de 8 sessies precies goed. De sessies van anderhalf uur zijn lang genoeg, want het is best intensief. Door het onderzoeken van mijn levensverhaal ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk niet zo goed kon opkomen voor mezelf. Ik ben me nu veel meer bewust van wat ik wil, wat ik kan en waar ik gelukkig van word.

Mede door de EMDR behandelingen en de gesprekken ben ik me meer bewust geworden wat voor mij belangrijk is en ook wat mijn valkuilen zijn. De EMDR behandelingen hebben me meer rust gegeven en alle dingen die in het verleden gebeurd zijn, daar heb ik niet meer zoveel last van in het leven nu.

De struikelblokken uit mijn verleden zijn aangepakt, aangekeken en daar ben ik heel blij mee. Het traject in praktijk Modesto is een fijne ervaring geworden met een top therapeut. Door Sandra ben ik sterker geworden en kan ik het leven weer aan.

Conny, 54 jaar

Individueel traject okt. '22 t/m feb '23

Ik vond de 10 gesprekken erg fijn en had daarom nog best meer gesprekken kunnen hebben omdat ik merkte dat jij mij heel goed begrijpt en ik mijn hart op een respectvolle manier kon luchten, je gaf mij goede begeleiding en opdrachten welke mij tot nadenken zette. Ik heb geleerd dat alle verdriet, onzekerheid, woede en emoties er mogen zijn en dat deze normaal zijn door wat ik heb mee gemaakt. En dat ik iets meer voor mezelf moet zorgen en aangeven wat ik zelf wil. En proberen het “WAAROM” los te laten, daar ga ik toch geen antwoord op krijgen.

Eigenlijk ben jij een van de weinige die echt begrijpt in wat voor situatie ik zit qua scheiding, verdriet en vooral ook rouw om de man die ik verloren ben. Ik heb nooit andere therapeuten gesproken dus ik kan het niet vergelijken maar ik voelde mij begrepen, gehoord en je gaf mij tips om met bepaalde situaties te dealen, als je al die dingen beheerst ben je denk ik een goede therapeut.

Onze gesprekken hebben mij goed gedaan, het was fijn dat ik soms met een lach maar ook met een traan mijn verhaal, mijn onzekerheden en mijn verdriet bij je kwijt kon. Je hebt mij ervan overtuigd dat het normaal is dat ik door de gebeurtenis totaal uit balans ben, en dat tijd de wonden heelt maar dat deze door bepaalde momenten, opmerkingen of gebeurtenissen weer even open kunnen springen. Het heeft echt tijd nodig om met het verlies om te leren gaan maar ik weet (ook al voelt het niet altijd zo) dat eens de zon ook voor mij weer gaat schijnen.

Harun, 38 jaar

Individueel traject okt. '22 t/m maart '23

Ik heb alles altijd afgedaan als: mijn traumatische verleden is mij overkomen en het gaat goed. Dit werd bevestigd door minstens 4 a 5 psychologen. Sandra, jij bent de eerste die echt doorgevraagd heeft en doorgepakt heeft. Ik vind je een hele lieve en prettige vrouw om contact mee te hebben. Soms bijna alsof ik met een vriendin aan het praten was. Het voelde veilig, geborgen en serieus. IK kon echt door jou actief aan mijzelf werken.

Ik ben voor de verwerking rondom de buitenbaarmoederlijke zwangerschappen/IVF traject op zoek naar een therapeute gegaan. Ik had 0 verwachtingen omdat Modesto niet per se ervaring had met IVF trajecten o.i.d. Ik was wat overdonderd in het begin omdat het heel breed werd genomen, maar na de eerste afspraak was ik thuis al aan het denken gezet. Ik merkte dat ik voor het eerst niet als trauma’s in een persoon (die het goed doet) werd gezien, maar dat de persoon gezien en gehoord werd (die de trauma’s meegemaakt heeft). Hierna was mijn verwachting bijgesteld naar: ik onderga alles en stel mij overal voor open (wat ik normaal niet zo snel zou kunnen of willen doen). Ik had dit niet verwacht en dat heeft mijn verwachtingen uiteindelijk wel overtroffen. 

Ik heb geleerd dat mijn gedrag voort komt uit aangeleerde overlevingsmechanismen en strategieën. Het stukje schaamte en niet gehoord worden is voor mij een belangrijk thema. Ik neem alles mee, maar wat mij het meest bij is gebleven het stukje over de emoties en de bus. Ik kan dit in de dagelijkse praktijk heel goed herkennen en mij hierop aanpassen.

Alles heeft mij uiteindelijk geholpen, inclusief de EMDR behandelingen. Ik ken mijzelf al best goed, maar ik heb nog zoveel meer over mezelf geleerd. Ik merk dat ik beetje bij beetje minder de verzorger van mijn moeder ben, maar steeds meer haar zoon.

Jessica, 32 jaar

Individueel traject okt. '22 t/m jan '23

Ik had twijfels of een rouwverwerkingstraject mij wel of niet zou kunnen helpen. Ik had er dus ook niet veel verwachtingen van, omdat ik ook geen idee had wat we dan gingen doen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik dit gedaan heb. Het heeft me echt verder geholpen. Met name de familieopstelling en het maken van de tijdlijn zijn erg inzichtelijk voor me geweest.

Uiteindelijk heb ik geleerd om meer mijn plek in te nemen. En als ik iets wil dat ik daar dan voor moet gaan en het niet te makkelijk voor de harmonie en sfeer het dan maar moet laten. Heb ook geleerd om bij problemen van mijn ouders deze niet – zoals ik vaak deed – voor ze op wil lossen, maar het daar te laten waar het hoort: bij hen. In het traject ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben. Ik focus  nu op de dingen waar ik van geniet en gun mezelf tijd en rust om ook iets voor mezelf te doen. En me daar vervolgens niet schuldig over te voelen. Voel me gezien en gehoord en zou praktijk Modesto zeker aanbevelen bij anderen.

Rianne, 66 jaar

Individueel traject aug '22 t/m maart '23

Nu het traject van 10 sessies erop zit, vind ik het toch fijn om nog eventjes elke 2 maanden een gesprek in te plannen. Gewoon omdat ik het fijn vind om te sparren en ervoor te zorgen dat ik niet in oude patronen terugval. Een stok achter de deur voor mij. En mocht ik tegen dingen aanlopen, dan kan ik die meteen bepreken.

In de sessies heb ik geleerd om veel meer voor mezelf op te komen. Mijn zelfvertrouwen is iets toegenomen, maar nog niet voldoende naar mijn idee. Ik zie nu in hoe mijn ‘Piet paniek’ de regie kan overnemen van mij en ik in de stress kan schieten. Sandra is een lieve vrouw, rustig en kundig met een geweldig luisterend oor. Ze geeft je goede adviezen en raad. Ik kan praktijk Modesto aanbevelen. Ik ben blij dat ik deze therapie bij haar heb mogen volgen

Mariëlla, 61 jaar

Individueel traject sept t/m nov 2022

In eerste instantie dacht ik dat 10 gesprekken niet voldoende was, maar na gesprek 7 merkte ik een ommekeer bij mezelf. Ik ging beter in mijn vel zitten, het verdriet begon een plaats te krijgen en bij gesprek 10 had ik het gevoel dat ik weer tegen het leven opgewassen was.  Ik heb heel veel geleerd over mezelf. Ik heb met oudjaar voor mezelf een lijst gemaakt. Waar kom ik vandaan, waar ben ik doorheen gegaan, waar sta ik nu en wat wil ik voor 2023. Maar ik weet dat ik de moeite waard ben, hoewel dit nog steeds elke dag een strijd is. Ik ben er nog niet, maar ik ben niet meer zo onzeker.

Het heeft me erg goed geholpen dat je naar mij luisterde en geen oordeel had. Je liet me telkens  merken dat je mij mocht en dat ik de moeite waard was. Je wist de scherpe kantjes af te halen van hetgeen waarmee ik kwam en kon me goede raad geven. Ik ben erg gesloten en laat niet gauw iemand toe. Maar bij jou voelde het als een warme deken en ik voelde me direct op mijn gemak. De therapie heeft me meer gebracht dan ik ooit had kunnen hopen.

Ik hoop dat je zoveel meer mensen mag helpen met jouw warmte, liefde en kennis. Voor mij was je het licht aan het eind van een donkere tunnel. Dank je wel.

Lianne, 45 jaar

Individueel traject sept '22 t/m jan '23

Ik heb eigenlijk best veel over mezelf geleerd. Dingen die ik wel wist, maar die ik altijd ‘normaal’ vond, terwijl deze dingen toch niet zo normaal zijn. Wat ik een eye opener vond; mezelf een vraag stellen als ik een vraag krijg. Zodat ik goed kan nadenken of ik iets wil of niet. Er ruimte voor heb of niet etc. De 10 gesprekken waren goed, misschien is het slim om nog een gesprek toevoegen na een maand zodat je daarna nog even met elkaar kan spreken. Hoe het gaat en dat je nog even kan evalueren. De tijdsduur van de gesprekken (1 a 1,5 uur) is goed. Ik ging altijd met een goed gevoel weg. Ik voel me gehoord en kon mijn ei kwijt. Kon vaak met een nieuw inzicht weer verder met het proces. Voor mij heeft de rust die Sandra uitstraalde goed geholpen. Sandra heeft inhoud en kennis en ik heb haar als heel prettig ervaren. Ik had gedacht meer over het rouwen te praten, maar veel andere zaken waar ik mee worstelde zijn ook aan bod gekomen. Mijn verwachtingen waren niet hoog, maar ik heb heel veel geleerd over mijzelf en dat had ik dus niet verwacht. Veel handvatten gekregen voor de rest van mijn leven.

Melanie, 30 jaar

Individueel traject aug t/m nov 2022

Lieve Sandra,

Ik kan met woorden niet beschrijven hoe dankbaar ik jou ben!! Als ik kijk naar de dag dat ik bij jou binnen kwam met mijn ziel onder m’n arm en het leven niet veel waard meer was voor mij en kijk naar hoe ik vorige week buiten stapte na de laatste sessie….. Het is een wereld van verschil.

Het was hard werken en letterlijk met een lach en een traan, maar ik had 4 maanden geleden niet gedacht dat ik het leven nu weer rooskleurig zie. Ik heb na jaren van strubbelingen eindelijk de therapie gevonden en gevolgd wat erg  positief heeft uitgepakt voor mij. Ik ben nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar door jou durf ik het toch aan om deuren te openen die al jaren gesloten zijn voor mij. En zeker omdat ik die stevig dicht heb gedaan, een betonnen muur ervoor hebt gebouwd en er nooit meer aan wilde denken. Door jou durf ik deze deuren weer wel te openen en mag mijn betonnen muurtje beetje bij beetje weer wat zakken.

Je bent een prachtige en warme vrouw! De mensen die therapie bij jou volgen die durven ook weer vooruit en naar de toekomst te kijken. Jij straalt warmte en positieve energie uit waardoor mensen zich al snel op hun gemak voelen bij jou. Blijf vooral wie je bent en ga op deze manier verder. Jij kunt met je werk echt iets betekenen voor iemand en dat is super mooi!

Ik vind het zeker jammer dat mijn therapie erop zit. Het was voor mij een houvast, maar ik ben nu stukken sterker geworden. En zoals afgesproken: ik kom zeker nog eens langs wanneer ik er behoefte aan heb.

Melanie

Vrouw, 38 jaar.

Individueel traject aug t/m nov 2022

Wat ik geleerd heb in het traject is dat ik meer in het nu mag zijn. Meer bewust zijn met voelen en niet meer alles alleen in m’n hoofd te ervaren. En juist ook bewust de rouw momenten gewoon ‘te laten zijn’. Ook de gesprekken over het overlijden, maar vaak ook alles wat er op wat voor manier dan ook mee samenhangt, hebben geholpen, dingen uitspreken helpt vaak ook. Want het is niet een opzichzelfstaand verhaal, dat rouwen. En dat vond ik ook mooi, dat het verlies van mijn vader wel in het centrum stond, maar dat er nog zoveel dingen omheen waren. Ik denk dat ik nu ook beter kan dealen met mijn onzekerheden. Dit is iets wat zo diepgeworteld zit, dat het wel moet groeien en waar ik aandacht aan moet geven, maar ik weet wel beter hoe ik dit kan aanpakken. Ik weet nu goed hoe mijn coping mechanismes zijn ontstaan en waar ze vandaan komen. Het toepassen en gebruiken van alle inzichten, het voelen en gewoon ‘even zijn’ zijn dingen die ik aan het leren ben. Ik probeer en dan ook regelmatig mee bezig te zijn.

In de sessies heb ik me zeker gezien, gehoord en begrepen gevoeld. Ik had het gevoel dat ik het waard was om naar te luisteren. Ook was er geen judgment. Zelfs de dingen die ik denk of voel die misschien wat minder mooi zijn, kregen gewoon de ruimte, er werd vanuit jou geen label aan geplakt, er werd meer gekeken naar waar het vandaan kwam en verweven in mijn gehele verhaal waardoor het onderdeel werd van de oplossing. Want zelfs de minder leuke dingen, wist je door vakkundig omdenken om te zetten naar iets positiefs. (zoals m’n onzekerheid die me eigenlijk probeert te beschermen). Wat ik eerder zei, mocht ik ooit weer tegen zo’n probleem aanlopen dan zou ik geen moment aarzelen om contact op te nemen.

Karin, 59 jaar

Individueel traject juli t/m okt 2022

Ik voelde me vanaf dag 1 op mijn gemak bij je. Je neemt de tijd om te luisteren. Ik mocht – als ik aankwam – eerst even de dag van me afpraten zodat er ruimte kwam om het programma van die dag in alle rust op te kunnen pakken.

Het kijken naar het verleden heeft voor mij veel duidelijk gemaakt, meer inzicht gekregen. Ook inzicht krijgen in welke strategieën ik hierdoor ontwikkeld heb was een eye opener. Ik heb geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht. Ik mag milder zijn voor mezelf. leren luisteren naar mijn lichaam, dat kan nog beter.

De EMDR was wel een heel bijzondere ervaring. Het was al heel verhelderend om te ervaren in de eerdere bijeenkomsten welke invloed mijn verleden op mij heeft gehad en hoe het mij gevormd heeft. Het ervaren dat het mij meer belemmerde dan ik ooit gedacht had, was al helpend. Maar door de EMDR behandeling merk ik wel dat ik me minder onzeker voel. Het is nu niet meer steeds onderliggend aanwezig. Hoe bijzonder dat dit met een behandeling kan. Gelijk de dag na de behandeling voelde ik me al “lichter”. Of het de combinatie van de behandelingen is geweest, kan ik niet zeggen. Maar helpend is het zeker!

Ik hoopte rust en kracht te vinden om mijn leven weer een positieve richting te geven. Niet constant bang te zijn voor de toekomst en weer naar de verdere toekomst te kunnen kijken. Beide zijn uitgekomen, ik maak weer afspraken voor de langere termijn. Ik geniet van de dag en heb ook weer wat ruimte om buiten mij en mijn partner te kijken. We genieten weer van elkaar en van de mogelijkheden die er in de toekomst liggen.

Bas, 48 jaar.

Individueel traject juli t/m oktober 2022

De EMDR sessie heeft me veel opgeleverd. Vooral het ontkoppelen van de emotie ‘onmacht’ bij het overlijden van mijn zoon na een ongeval, heeft mij erg geholpen. De middag na de EMDR behandeling heb ik een zwaar hoofd gehad, ook de dag erop voelde mijn hoofd nog zwaar aan. Verder nergens last van gehad. Er is in ieder geval met een korte behandeling, een blijvende verandering opgetreden.

Mijn verwachting m.b.t. begeleiding op het gebied van verwerking van mijn emoties is wel uitgekomen. Ook het werken met de verschillende delen (Voice Dialogue) heeft me ook veel inzicht gegeven. Voor mij was vooral  ‘het over grenzen gaan’ een eyeopener. Soms vulde Sandra makkelijk in als ik aan het denken was, dat gaf me dan richting. Al met al een goede ervaring met Sandra die erg rustig is en volledig gefocust op mij. Zeer zeker een aanrader in rouwbegeleiding!

Man, 66 jaar

Individueel traject mei t/m juni 2022

Ik heb verfrissende nieuwe inzichten gekregen in mijn eigen gedrag, waardoor ik merk dat ik anders reageer op bepaalde situaties. Of die inzichten voldoende zullen zijn, zal blijken in de komende periode. Als ik nog een verdiepingsslag wil maken, bel ik en plan een nieuwe afspraak in.

Wat voor mij echt een eyeopener was, was dat ik de gewonde stukken in mezelf wel zag, maar er nooit voor heb gezorgd. Dat heb ik door jouw prettige maar resolute aanpak  duidelijk gekregen. En dat is nu, wanneer ik mezelf in “oud gedrag” tegenkom, het eerste wat ik doe. Daarbij geef ik mezelf alle tijd om patronen en overlevingsmechanismen die soms zestig jaar of meer vastgeroest zitten los te weken en te doorbreken.

Doordat ik die oude delen van mezelf omarm en koester “zie” en begrijp, ervaar ik veel meer rust en stabiliteit. Ook en vooral omdat de liefde en het begrip voor mezelf zo toeneemt.

Ik wilde leren wat de wortel van mijn gedrag was ten opzichte van de complexe situatie, die ontstond door het overgaan van mijn vrouw.  

En die verwachting is uitgekomen, met de kanttekening dat ik nu heerlijk in een leercurve zit, waarbij de nu aangereikte tools me goed van pas komen

Anna Marie, 56 jaar

Individueel traject februari t/m juni 2022

De 10 gesprekken waren goed ingeschat. Of er meer gesprekken nodig zijn kan ik op dit moment niet inschatten. Het is vooral dat je het ook zelf moet gaan uitvoeren.

Ik heb inzicht gekregen in mijzelf m.b.t. mijn gedragingen waar ik geen weet van had. Nu dat bekend is weet ik hoe ik eraan kan werken en hoe ik dit kan veranderen om tot een “beter” leven te komen waarbij ik me meer aan mijn omgeving laat zien wie ik werkelijk ben. Dit zal ik in de toekomst meenemen, meer “mezelf” tonen.

Mijn verwachting was dat ik uit het diepe dal wilde komen waar ik in zat. Jij gaf aan dat dit zou lukken wanneer ik aan het eind terug zou kijken. Dit is inderdaad gelukt. Ik heb nog wel wat stappen te gaan. Dus mijn verwachtingen zijn uitgekomen en de hoop is er bij mij dat het goed gaat komen maar dat ik daar vooral zelf aan moet werken. Ik voel me gehoord, gezien en begrepen. De analyses waren goed. Ik vind het knap dat je zo naar mensen kan luisteren. Als therapeut ben je erg invoelend. Ik voel mij erg begrepen en in mijn waarde gelaten. Ik vind het fijn dat ik met jou dit traject heb mogen doorlopen. Het geeft mij heel veel houvast en inzicht voor de rest van mijn leven.

Saskia, 50 jaar

Individueel traject oktober 2021 t/m mei 2022

Ik heb het erg prettig gevonden dat het traject op mij persoonlijk is afgestemd en ik het gevoel heb dat ik de tijd gekregen heb om op eigen tempo het proces door te maken waarin ik zat. Ik heb geleerd om beter naar mezelf te luisteren en voldoende rust momenten in te bouwen. Ik vind het fijn terug te kunnen kijken naar de opdrachten die we samen gemaakt hebben. Dat is voor mij een fijn geheugen steuntje. De pasfoto van mij als kind zie ik nu dagelijks en herinnert mij eraan om het kind in mij te bedanken en door te gaan als de volwassen vrouw die ik nu ben. We hebben op vele verschillende manieren gekeken naar wat mij bezig hield en gewerkt met verschillende methodieken.

Voor mij is het werken met het Mission Statement erg inzichtelijk geweest. Ook de EMDR behandelingen hebben goed geholpen. Ze waren pittig maar zeer verhelderen. Nu kan ik over de gebeurtenissen praten zonder overweldigd te worden door emoties. Dat is voor mij een duidelijke verbetering na de EMDR behandelingen. Sandra is een fijn mens, ze biedt een luisterend oor en brengt orde in de Chaos. Ik heb mezelf beter leren kennen en het traject heeft me de richting gegeven die ik al jaren zocht. Dankjewel Sandra, je bent een kanjer.

 

Vrouw, 49 jaar

Individueel traject dec 2021 t/m juni 2022

Ik had niet het idee, dat ik na 10 gesprekken klaar was, misschien omdat het steeds prettige gesprekken waren. En ik het gevoel had steeds te blijven leren en ik bij elk gesprek weer inzichten kreeg. Maar het is goed om een traject af te ronden. Ik ben van mening dat ik zeker nog eens afspreek met Sandra. Ik heb nu zicht op de invloed die mijn opvoeding heeft op mijn leven in het hier-en-nu en heb ontdekt dat ik bepaalde thema’s nu ook weer doorgeef aan mijn kinderen. Ik had misschien de verwachting dat de verliezen in mijn leven meer aan bod kwamen. Maar Sandra heeft me eigenlijk juist meer persoonlijke ontwikkeling bij gebracht. En zo werden er toch steeds meer puzzelstukjes van mijn leven gelegd.

Sandra kan zonder te oordelen je gedrag blootleggen. Dat vind ik super knap! En het was ook zeer prettig. Het was ook goed te merken dat ze aangehaalde onderwerpen in eerdere gesprekken, zo weet terug te halen. Dan heb je echt het gevoel gehoord te worden. Achteraf vind ik het toch jammer voor mijzelf dat ik de gesprekken niet mocht opnemen. Ik had hier mogelijk veel aan gehad om de informatie beter op te slaan. En te verwerken. Heb nu nog wel eens, hoe zei ze dat ook alweer? Misschien toch iets om over na te denken Sandra. Verder een en al lof!

Vrouw, 48 jaar

Individueel traject maart 2022

Na de sessies bij Sandra kan ik weer een vliegreis aan en kan ik er ook van genieten. Ik hoef me er niet meer druk over te maken en dat alleen al geeft me veel rust. De EMDR sessie heeft me goed geholpen, maar ook het teruggaan naar momenten uit het verleden die mijn angst mogelijk versterkten. Nu kan ik donkere/ gesloten ruimtes ‘groter en lichter’ zien en neem ik de zin mee; ik kan dit aan en ben ontspannen. De EMDR behandeling zelf vond ik niet zwaar. Heb naderhand ook geen last gehad van nawerkingen. Ik denk dat deze positieve ervaring zal doorwerken in de toekomst. Ben blij dat ik naar praktijk Modesto ben gegaan. Het is me erg meegevallen, heb fijne gesprekken gehad. Sandra luistert goed en ik voel me begrepen door haar.

Manuela, 50 jaar

Individueel traject januari t/m mei 2022

In het traject bij Praktijk Modesto heb ik geleerd dat ik mag denken, voelen en zeggen wat ik wil. Dat veel van mijn gedrag met mijn verleden te maken heeft, maar dat ik mij daar niet (meer) door hoef te laten leiden. Ik neem mee dat ik er mag zijn. Dat ik degene ben die de bus bestuurt. Ik heb gemerkt dat ik een keuze heb. Ik weet dat ik zelf patronen kan veranderen. Ik herken mijn valkuilen en kan er nu anders mee omgaan.

Door het verlies van  mijn vader ben ik in een depressie geraakt. Het lukte me niet om zelf een rouwproces in te gaan. Met hulp van Sandra is me dat gelukt. Door de EMDR behandeling kan ik terug denken aan mijn vader zonder dat ik overweldigd wordt door de nare beelden van die avond toen ik hem vond. Nu komen ook weer de mooie herinneringen aan mijn vader terug en kan ik rouwen en het grote missen toelaten. Ik ben blij dat ik bij Sandra terecht ben gekomen, zij is een lieve vrouw die haar vak verstaat. Vanaf het allereerste contact voelde ik dat er een klik was.

Elise, 33 jaar

Individueel traject juli 2021 t/m maart 2022

Tijdens de start van het  traject had ik weinig verwachtingen. Ik was niet in staat om duidelijke verwachtingen uit te spreken. Ik wilde vooral goed om kunnen gaan met wat ik voelde; paniek en angst. Ik wilde eindelijk aan de slag met het verdriet in mij. Met mijn verhaal. Ik kreeg niet zo zeer wat ik in eerste instantie verwachten. Ik kreeg veel meer. Ik kan nu zeggen dat ik mijn verhaal heb geaccepteerd en alles wat daar bij hoort. Bij Sandra voelde ik me voor het eerst  gezien, gehoord en begrepen. Zij heeft mij voor het eerst laten ervaren hoe het is om er te mogen zijn en hoe het is om je veilig te voelen. Ik heb geleerd om te voelen en hoe te voelen. Alle emoties toe te laten en milder te zijn voor mezelf. De ‘kaarten’ zal ik altijd bij me dragen, maar hoe ik het spel ermee speel is veranderd. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en ken mezelf een stuk beter nu. Ik ken mijn eigen behoeftes beter en kan, met vlagen, hiervoor opkomen.

Ik merk dat de EMDR behandelingen er voor gezorgd hebben dat angst (gehecht aan dat onderwerp) weg is. Ik kan nu beter voelen wat voor mij van belang is. Ik kan situaties beter van meerdere perspectieven bekijken en milder zijn naar mezelf.

Tot slot: Sandra is enorm goed in aanvoelen wat je nodig hebt. Rouw is zoveel groter dan alleen het verlies van je dierbare. Je verliest ook een deel van jezelf en van jouw verhaal. Ze helpt ze om je verlies te accepteren en hiermee om te gaan in de toekomst.

Ellen, 25 jaar

Individueel traject dec 2021 t/m maart 2022

Mijn traject had 8 sessies. Ik wilde handvatten krijgen en ging eigenlijk blanco de sessies in. Iedere sessie leverde weer iets anders op en ik merkte dat het echt afgestemd was op mij als persoon. De verschillende werkvormen vond ik prettig en waardevol. Ik heb heel veel geleerd over wie ik ben en ook waarom ik zo ben geworden. Ik waardeer mezelf hierdoor meer en heb genoeg handvatten gekregen voor de toekomst. De EMDR behandeling vond ik vooral erg vermoeiend om te doen. Ik was blij dat ik die dag niets meer gepland had. Ik ben de rest van de dag vooral moe geweest, verder heb ik nergens last van gehad. Ik kan nu heel gemakkelijk praten over de gebeurtenis.

Ik heb me volledig begrepen gevoeld en de klik die ik bij het kennismakingsgesprek al voelde, is gebleven. Ik ben blij dat ik bij Praktijk Modesto aan/met mezelf heb mogen werken.

Elly, 53 jaar.

Individueel traject oktober 2021 t/m januari 2022

Ik heb het heel fijn gevonden dat er in alle rust aandacht aan mijn problemen is besteed. Ik kijk positief terug op mijn traject en kan wel zeggen dat ik mezelf anders ben gaan bekijken.  Door vanuit een andere ooghoek naar bepaalde zaken te leren kijken ervaar ik veel meer rust.  Het lukt me nu beter om meer naar mezelf te kijken en niet alleen naar anderen. Met de handvatten die ik gekregen heb, kan ik verder. De EMDR behandelingen hebben me heel goed geholpen, nooit gedacht dat ik dit resultaat zou krijgen. In eerste instantie vond ik het een hele rare ervaring en het verwarde mij best. De nare beelden, die ik altijd als eerste zag als ik aan mijn moeder dacht, waren verdwenen. Gek genoeg was dat best even wennen dat die beelden weg waren. Nu ben ik er blij om, het geeft mij de ruimte om verder te gaan met het verdriet dat ik nu veel beter kan voelen. Ik kan het nu een soort van plekje geven. Dit had ik nooit gedacht dat dat zou kunnen. De sessies waren fijn, altijd een luisterend oor. Sandra, ik wil je bedanken  dat je mij zo goed geholpen hebt. Ben blij dat ik het traject ben aangegaan. Je bent een heel fijn mens met het hart op de goede plaats.

Yvonne, 45 jaar

Individueel traject nov 2021 t/m januari 2022

Eigenlijk verwachtte ik dat de sessies enkel om rouwverwerking zouden gaan. Er bleken veel meer onderwerpen besproken te worden. Ik ben hierdoor zeer aangenaam verrast, want de therapie omhelst veel meer dan alleen maar praten over rouw. De opstellingen rondom bijvoorbeeld mijn lot en mijn leven en mijn verlangen waren erg  verhelderend en deze opstellingen hebben mij veel inzicht gegeven in mijzelf. Ook door te kijken naar mijn coping mechanismen heb ik meer begrip gekregen voor mezelf en voor hoe ik door het leven ga sinds mijn man is overleden en dat dit dus niet gek of raar is. Dat dit mijn manier is om met het verlies om te gaan. Ik heb het gevoel erg gegroeid te zijn door de gesprekken en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik in de toekomst verder kan groeien en dat het beter met mij zal gaan. Met de handvatten kan ik beter met bepaalde situaties omgaan.

Door deze bijzondere/grote aanpak heb ik de kans gekregen om niet alleen met mijn rouw om te leren gaan, maar ook om te werken aan mijzelf als persoon. Dit beschouw ik als een groot voorrecht en als iets heel bijzonders. Ik ben door de sessies gegroeid als persoon en ik neem alle ervaringen en inzichten mee in de rest van mijn leven. Ik vind Sandra een zeer goede therapeut, die je echt ziet en goed kan inschatten waar je behoefte aan hebt. De ruimte is een fijne, warme plek, waar ik alle ruimte voelde om mijzelf te laten zien te voelen en te zeggen wat er in mij om ging.

Man, 48 jaar

Individueel traject februari t/m december 2021

Door de gesprekken heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb ontdekt dat ik altijd heel veel in mijn hoofd zat en alles rationeel benaderde. Nare en ongemakkelijke gevoelens wilde ik zo snel mogelijk ‘opgelost’ hebben. Nu merk ik mijn gevoelens veel meer op en kan ik er veel beter naar ‘luisteren.

Ik ben meteen- na het uitvallen op mijn werk – aan een traject begonnen en hoopte me snel weer beter te voelen. Die hoop is zeker uitgekomen. Tijdens de sessies ben ik me ook steeds meer gaan interesseren in onderwerpen zoals meditatie en NLP. Nu ik me weer goed voel, zijn deze onderwerpen nog steeds een verrijking voor mijn leven. In de sessies kon ik vanaf het begin mezelf zijn en durfde ik ook open te zijn. Ik heb echt hele fijne sessies met Sandra gehad die in een prettige ruimte plaatsvonden. De sessies hebben we opgebouwd van wekelijks naar tweewekelijks naar uiteindelijk één keer per maand om ‘de zaag scherp te houden’. Dat was fijn en voelde als een vorm van ‘onderhoud’ van opgedane inzichten.

Harold, 56 jaar

Individueel traject oktober 2021 t/m januari 2022

Wat heb ik veel geleerd over mezelf in de sessies bij jou. Ik voel me sterker dan ik ooit voor mogelijk gehouden heb en ik weet dat ik in de toekomst met veel meer veerkracht om zal kunnen gaan met tegenslagen. De EMDR behandelingen leken me wat zweverig, maar ben blij dat ik me ervoor opengesteld heb. Ik heb geen last meer van het gespannen gevoel als ik terugdenk aan nare situaties in mijn leven. Het heeft veel voor me gedaan en heeft me veranderd op een warme en positieve manier. Door de fijne manier waarop je mij benaderd hebt, voel ik me gewaardeerd en gezien. Dat geeft mij een warm gevoel.

Sylvia, 30 jaar

Individueel traject juni t/m december 2021

Nu na de gesprekken, weet ik dat ik een sterk persoon ben. Ik kan steeds beter met mijn emoties omgaan. De EMDR behandelingen hebben de scherpe randen van nare gebeurtenissen af gehaald en ik kan er nu anders naar kijken. Vanaf het begin voelde ik een goede klik met Sandra. Voor mij zijn de lange gesprekken (van maximaal 1,5 uur)  erg fijn, want zeker bij het opstarten van de gesprekken moet je elkaar beter leren kennen en dat kan niet na een half uur. Lieve Sandra, nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken. Je bent echt een topvrouw. Ik heb zeker veel aan jou gehad, nu komt het moment dat ik zelf verder moet met het rouwen. Zonder gesprekken. Je hebt me veel positieve dingen laten inzien. En je doet je werk ontzettend goed. Je neemt vooral de tijd en de moeite. Je bent een fijne vrouw, ga zo door!

Vrouw (58)

Individueel traject oktober t/m december 2021

Mijn voorkeur had het om elke week een gesprek in te plannen. Meteen ermee aan de slag gaan en ervaringen delen. En dan vragen stellen over bijvoorbeeld ervaringen en opdrachten werkt voor mij heel goed. Ik hoop dat de 8 bijeenkomsten voldoende zijn om nu zelf met de dingen in de praktijk aan het werk te blijven. Meer gesprekken zouden voor mij dienen als feedback in het proces. Wat ik geleerd heb over mezelf is dat ik – zonder mezelf te verliezen – mijn patronen kan wijzigen. Ik kan nu bijvoorbeeld veel beter omgaan met mijn ‘boze’ reacties en op een rustige manier mijn grens aangeven.

De EMDR behandelingen hebben ervoor gezorgd dat de gebeurtenissen ‘vervaagd’ zijn. Ik kan nu op een andere manier ernaar kijken zonder dat het me nu nog raakt. De werkwijze van Sandra is prettig. Ze is een lief, begripvol mens en d.m.v. vragen of uitleg maakte zij gebeurtenissen of gedragingen concreet en inzichtelijk. Sandra werkt met gevarieerde methoden zodat verschillende zaken aan bod komen. Dat is ook erg prettig. De gesprekken van 1,5 uur zijn voorbij gevlogen.

Man (75)

Individueel traject - augustus t/m november 2021

De 7 sessies die we gehad hebben waren voor mij precies goed qua aantal. De wijze, waarop de gesprekken werden gevoerd, deed mij goed. Geen tijdsdruk en in een rustige omgeving. Ik keek de dag na een gesprek al uit naar het volgende gesprek. Mijn inziens een teken, dat ik “het nodig had” en dat het wat met me deed. Ik ervaar nu een duidelijk verschil tussen het moment van intake en de laatste sessie. Ik heb het gevoel dat ik na de laatste sessie naar buiten ging met datgene, waar ik voor gekomen was.

Ik ervaar het voor mijzelf als heel positief, dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven in een totaal ander perspectief zijn geplaatst. Gaande de gesprekken ervaarde ik dat dit ook zijn invloed heeft gehad op mijn manier van denken. Ook EMDR heeft voor een positieve bijdrage gezorgd. Niet dat dit alle negatieve gedachten heeft weggepoetst, maar ook dit heeft er voor gezorgd, dat dit in een beter te bevatten kader kan worden geplaatst. Dat de doelen door mij zijn bereikt is m.i. voor het grootste deel te danken aan het vertrouwen, dat er vanaf dag 1 is geweest in Modesto. En dan meer bepaald door de wijze, waarop Sandra de gesprekken leidde en alle items de aandacht kregen, die ze verdienden. De ervaring, die ik heb opgedaan bij het analyseren en aanpakken van mijn probleem, rechtvaardigt zeker, dat ik de werkwijze van Modesto van harte kan aanbevelen.

Vrouw (58)

Individueel traject van juli t/m november 2021

Het traject met 10 sessies was voor mij precies goed voor de rouw- en verliesverwerking waarvoor ik kwam. Ik heb inzicht gekregen in mijn gedrag. Ik probeer nu ook wat minder impulsief te reageren en maak daardoor hele andere keuzes. Met de handvatten die ik gekregen heb kan ik vooruit, ik moet het uiteindelijk zelf doen. Het werken met opstellingen vond ik best confronterend. Het heeft me wel inzicht gegeven. Ik heb een EMDR behandeling gehad. Al eerder in mijn leven heb ik EMDR gehad, daar heb ik niets uit kunnen halen. Toen ik aan de gesprekken begon, hoopte ik op handvatten en inzicht. Die heb ik ook gekregen. Voel me heel erg goed gehoord en gezien. Kan Praktijk Modesto aanraden

Martijn (37)

Individueel traject - juni t/m oktober 2021

Ik heb contact gezocht met Sandra omdat ik de afgelopen tijd veel op mijn bord heb gekregen; ik ben  overspannen geraakt. Ik ben in een rouwproces terecht gekomen na de dood van mijn ouders waarbij ik eigenlijk niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Naast dat ik erg gesloten ben, ben ik perfectionistisch en voel ik me snel schuldig. Dan denk ik dat ik een ander tot last ben. Dat zorgde ervoor dat ik – ook op het werk -geen hulp en ondersteuning durfde te vragen. Inmiddels heb ik rust gevonden en een manier om toch in contact te komen met mijn verdriet, met mijn gevoelens. Ben blij dat ik naar praktijk Modesto ben gegaan. Ik wilde alleen gesprekken voeren met een therapeut waarbij ik mij op mijn gemak voel en die mij niet het gevoel geeft dat ik een nummer ben. Op het moment dat ik mijn verhaal vertelde en mijn problemen voorlegde heeft Sandra mij door middel van verschillende methodes inzicht gegeven in mijn manier van rouwen, mijn kwaliteiten en vaardigheden, maar ook mijn valkuilen. Ik herken het nu wanneer ik mezelf bijvoorbeeld afsluit of het allemaal alleen wil oplossen. Nu durf ik tegen familie, vrienden en collega’s eerlijk te zeggen wat mij dwars zit en waar ik tegen aan loop, wetend dat dit mij juist alleen maar sterker maakt. Ik zou praktijk Modesto willen aanbevelen bij anderen. Sandra herkende snel welke vorm van ondersteuning ik nodig had om o.a. met mijn emoties om te gaan. Ik heb dankzij haar weer de juiste balans gevonden en zit weer beter in mijn vel.

Eline (28)

Individueel traject - juni t/m september 2021

Na 7 sessies heb ik veel over mezelf geleerd, op een hele fijne manier. Bijvoorbeeld hoe ik kan omgaan met bepaalde situaties, wat voor mij belangrijk gaat zijn in de toekomst. Ik heb het prettig gevonden om met een ‘neutraal’ persoon te praten over gevoelens die ik ervaar tijdens het rouwproces. Het heeft mij veel duidelijk gemaakt. De EMDR behandeling was heftig. Het heeft me wel geholpen. Het beeld wat ik voor de behandeling als erg heftig ervoer, heeft nu een veel minder heftige lading.

Ik ben zonder verwachting de gesprekken ingegaan en dat heeft voor mij goed uitgepakt. Ik heb me open kunnen stellen, zodat ik kon meewerken aan de verschillende werkvormen/ opdrachten. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld en kon daardoor delen wat er in me omgaat. De rust die je uitstraalt is ook erg fijn. Je hebt me goed in de gaten gehouden en telkens weer afgestemd op mij.

Jessica, 32 jaar

Individueel traject okt. '22 t/m jan '23

Ik had twijfels of een rouwverwerkingstraject mij wel of niet zou kunnen helpen. Ik had er dus ook niet veel verwachtingen van, omdat ik ook geen idee had wat we dan gingen doen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik dit gedaan heb. Het heeft me echt verder geholpen. Met name de familieopstelling en het maken van de tijdlijn zijn erg inzichtelijk voor me geweest.

Uiteindelijk heb ik geleerd om meer mijn plek in te nemen. En als ik iets wil dat ik daar dan voor moet gaan en het niet te makkelijk voor de harmonie en sfeer het dan maar moet laten. Heb ook geleerd om bij problemen van mijn ouders deze niet – zoals ik vaak deed – voor ze op wil lossen, maar het daar te laten waar het hoort: bij hen. In het traject ben ik erachter gekomen dat ik hoog sensitief ben. Ik focus  nu op de dingen waar ik van geniet en gun mezelf tijd en rust om ook iets voor mezelf te doen. En me daar vervolgens niet schuldig over te voelen. Voel me gezien en gehoord en zou praktijk Modesto zeker aanbevelen bij anderen.

Rianne, 66 jaar

Individueel traject aug '22 t/m maart '23

Nu het traject van 10 sessies erop zit, vind ik het toch fijn om nog eventjes elke 2 maanden een gesprek in te plannen. Gewoon omdat ik het fijn vind om te sparren en ervoor te zorgen dat ik niet in oude patronen terugval. Een stok achter de deur voor mij. En mocht ik tegen dingen aanlopen, dan kan ik die meteen bepreken.

In de sessies heb ik geleerd om veel meer voor mezelf op te komen. Mijn zelfvertrouwen is iets toegenomen, maar nog niet voldoende naar mijn idee. Ik zie nu in hoe mijn ‘Piet paniek’ de regie kan overnemen van mij en ik in de stress kan schieten. Sandra is een lieve vrouw, rustig en kundig met een geweldig luisterend oor. Ze geeft je goede adviezen en raad. Ik kan praktijk Modesto aanbevelen. Ik ben blij dat ik deze therapie bij haar heb mogen volgen

Mariëlla, 61 jaar

Individueel traject sept t/m nov 2022

In eerste instantie dacht ik dat 10 gesprekken niet voldoende was, maar na gesprek 7 merkte ik een ommekeer bij mezelf. Ik ging beter in mijn vel zitten, het verdriet begon een plaats te krijgen en bij gesprek 10 had ik het gevoel dat ik weer tegen het leven opgewassen was.  Ik heb heel veel geleerd over mezelf. Ik heb met oudjaar voor mezelf een lijst gemaakt. Waar kom ik vandaan, waar ben ik doorheen gegaan, waar sta ik nu en wat wil ik voor 2023. Maar ik weet dat ik de moeite waard ben, hoewel dit nog steeds elke dag een strijd is. Ik ben er nog niet, maar ik ben niet meer zo onzeker.

Het heeft me erg goed geholpen dat je naar mij luisterde en geen oordeel had. Je liet me telkens  merken dat je mij mocht en dat ik de moeite waard was. Je wist de scherpe kantjes af te halen van hetgeen waarmee ik kwam en kon me goede raad geven. Ik ben erg gesloten en laat niet gauw iemand toe. Maar bij jou voelde het als een warme deken en ik voelde me direct op mijn gemak. De therapie heeft me meer gebracht dan ik ooit had kunnen hopen.

Ik hoop dat je zoveel meer mensen mag helpen met jouw warmte, liefde en kennis. Voor mij was je het licht aan het eind van een donkere tunnel. Dank je wel.

Lianne, 45 jaar

Individueel traject sept '22 t/m jan '23

Ik heb eigenlijk best veel over mezelf geleerd. Dingen die ik wel wist, maar die ik altijd ‘normaal’ vond, terwijl deze dingen toch niet zo normaal zijn. Wat ik een eye opener vond; mezelf een vraag stellen als ik een vraag krijg. Zodat ik goed kan nadenken of ik iets wil of niet. Er ruimte voor heb of niet etc. De 10 gesprekken waren goed, misschien is het slim om nog een gesprek toevoegen na een maand zodat je daarna nog even met elkaar kan spreken. Hoe het gaat en dat je nog even kan evalueren. De tijdsduur van de gesprekken (1 a 1,5 uur) is goed. Ik ging altijd met een goed gevoel weg. Ik voel me gehoord en kon mijn ei kwijt. Kon vaak met een nieuw inzicht weer verder met het proces. Voor mij heeft de rust die Sandra uitstraalde goed geholpen. Sandra heeft inhoud en kennis en ik heb haar als heel prettig ervaren. Ik had gedacht meer over het rouwen te praten, maar veel andere zaken waar ik mee worstelde zijn ook aan bod gekomen. Mijn verwachtingen waren niet hoog, maar ik heb heel veel geleerd over mijzelf en dat had ik dus niet verwacht. Veel handvatten gekregen voor de rest van mijn leven.

Melanie, 30 jaar

Individueel traject aug t/m nov 2022

Lieve Sandra,

Ik kan met woorden niet beschrijven hoe dankbaar ik jou ben!! Als ik kijk naar de dag dat ik bij jou binnen kwam met mijn ziel onder m’n arm en het leven niet veel waard meer was voor mij en kijk naar hoe ik vorige week buiten stapte na de laatste sessie….. Het is een wereld van verschil.

Het was hard werken en letterlijk met een lach en een traan, maar ik had 4 maanden geleden niet gedacht dat ik het leven nu weer rooskleurig zie. Ik heb na jaren van strubbelingen eindelijk de therapie gevonden en gevolgd wat erg  positief heeft uitgepakt voor mij. Ik ben nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar door jou durf ik het toch aan om deuren te openen die al jaren gesloten zijn voor mij. En zeker omdat ik die stevig dicht heb gedaan, een betonnen muur ervoor hebt gebouwd en er nooit meer aan wilde denken. Door jou durf ik deze deuren weer wel te openen en mag mijn betonnen muurtje beetje bij beetje weer wat zakken.

Je bent een prachtige en warme vrouw! De mensen die therapie bij jou volgen die durven ook weer vooruit en naar de toekomst te kijken. Jij straalt warmte en positieve energie uit waardoor mensen zich al snel op hun gemak voelen bij jou. Blijf vooral wie je bent en ga op deze manier verder. Jij kunt met je werk echt iets betekenen voor iemand en dat is super mooi!

Ik vind het zeker jammer dat mijn therapie erop zit. Het was voor mij een houvast, maar ik ben nu stukken sterker geworden. En zoals afgesproken: ik kom zeker nog eens langs wanneer ik er behoefte aan heb.

Melanie

Vrouw, 38 jaar.

Individueel traject aug t/m nov 2022

Wat ik geleerd heb in het traject is dat ik meer in het nu mag zijn. Meer bewust zijn met voelen en niet meer alles alleen in m’n hoofd te ervaren. En juist ook bewust de rouw momenten gewoon ‘te laten zijn’. Ook de gesprekken over het overlijden, maar vaak ook alles wat er op wat voor manier dan ook mee samenhangt, hebben geholpen, dingen uitspreken helpt vaak ook. Want het is niet een opzichzelfstaand verhaal, dat rouwen. En dat vond ik ook mooi, dat het verlies van mijn vader wel in het centrum stond, maar dat er nog zoveel dingen omheen waren. Ik denk dat ik nu ook beter kan dealen met mijn onzekerheden. Dit is iets wat zo diepgeworteld zit, dat het wel moet groeien en waar ik aandacht aan moet geven, maar ik weet wel beter hoe ik dit kan aanpakken. Ik weet nu goed hoe mijn coping mechanismes zijn ontstaan en waar ze vandaan komen. Het toepassen en gebruiken van alle inzichten, het voelen en gewoon ‘even zijn’ zijn dingen die ik aan het leren ben. Ik probeer en dan ook regelmatig mee bezig te zijn.

In de sessies heb ik me zeker gezien, gehoord en begrepen gevoeld. Ik had het gevoel dat ik het waard was om naar te luisteren. Ook was er geen judgment. Zelfs de dingen die ik denk of voel die misschien wat minder mooi zijn, kregen gewoon de ruimte, er werd vanuit jou geen label aan geplakt, er werd meer gekeken naar waar het vandaan kwam en verweven in mijn gehele verhaal waardoor het onderdeel werd van de oplossing. Want zelfs de minder leuke dingen, wist je door vakkundig omdenken om te zetten naar iets positiefs. (zoals m’n onzekerheid die me eigenlijk probeert te beschermen). Wat ik eerder zei, mocht ik ooit weer tegen zo’n probleem aanlopen dan zou ik geen moment aarzelen om contact op te nemen.

Karin, 59 jaar

Individueel traject juli t/m okt 2022

Ik voelde me vanaf dag 1 op mijn gemak bij je. Je neemt de tijd om te luisteren. Ik mocht – als ik aankwam – eerst even de dag van me afpraten zodat er ruimte kwam om het programma van die dag in alle rust op te kunnen pakken.

Het kijken naar het verleden heeft voor mij veel duidelijk gemaakt, meer inzicht gekregen. Ook inzicht krijgen in welke strategieën ik hierdoor ontwikkeld heb was een eye opener. Ik heb geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht. Ik mag milder zijn voor mezelf. leren luisteren naar mijn lichaam, dat kan nog beter.

De EMDR was wel een heel bijzondere ervaring. Het was al heel verhelderend om te ervaren in de eerdere bijeenkomsten welke invloed mijn verleden op mij heeft gehad en hoe het mij gevormd heeft. Het ervaren dat het mij meer belemmerde dan ik ooit gedacht had, was al helpend. Maar door de EMDR behandeling merk ik wel dat ik me minder onzeker voel. Het is nu niet meer steeds onderliggend aanwezig. Hoe bijzonder dat dit met een behandeling kan. Gelijk de dag na de behandeling voelde ik me al “lichter”. Of het de combinatie van de behandelingen is geweest, kan ik niet zeggen. Maar helpend is het zeker!

Ik hoopte rust en kracht te vinden om mijn leven weer een positieve richting te geven. Niet constant bang te zijn voor de toekomst en weer naar de verdere toekomst te kunnen kijken. Beide zijn uitgekomen, ik maak weer afspraken voor de langere termijn. Ik geniet van de dag en heb ook weer wat ruimte om buiten mij en mijn partner te kijken. We genieten weer van elkaar en van de mogelijkheden die er in de toekomst liggen.

Bas, 48 jaar.

Individueel traject juli t/m oktober 2022

De EMDR sessie heeft me veel opgeleverd. Vooral het ontkoppelen van de emotie ‘onmacht’ bij het overlijden van mijn zoon na een ongeval, heeft mij erg geholpen. De middag na de EMDR behandeling heb ik een zwaar hoofd gehad, ook de dag erop voelde mijn hoofd nog zwaar aan. Verder nergens last van gehad. Er is in ieder geval met een korte behandeling, een blijvende verandering opgetreden.

Mijn verwachting m.b.t. begeleiding op het gebied van verwerking van mijn emoties is wel uitgekomen. Ook het werken met de verschillende delen (Voice Dialogue) heeft me ook veel inzicht gegeven. Voor mij was vooral  ‘het over grenzen gaan’ een eyeopener. Soms vulde Sandra makkelijk in als ik aan het denken was, dat gaf me dan richting. Al met al een goede ervaring met Sandra die erg rustig is en volledig gefocust op mij. Zeer zeker een aanrader in rouwbegeleiding!

Man, 66 jaar

Individueel traject mei t/m juni 2022

Ik heb verfrissende nieuwe inzichten gekregen in mijn eigen gedrag, waardoor ik merk dat ik anders reageer op bepaalde situaties. Of die inzichten voldoende zullen zijn, zal blijken in de komende periode. Als ik nog een verdiepingsslag wil maken, bel ik en plan een nieuwe afspraak in.

Wat voor mij echt een eyeopener was, was dat ik de gewonde stukken in mezelf wel zag, maar er nooit voor heb gezorgd. Dat heb ik door jouw prettige maar resolute aanpak  duidelijk gekregen. En dat is nu, wanneer ik mezelf in “oud gedrag” tegenkom, het eerste wat ik doe. Daarbij geef ik mezelf alle tijd om patronen en overlevingsmechanismen die soms zestig jaar of meer vastgeroest zitten los te weken en te doorbreken.

Doordat ik die oude delen van mezelf omarm en koester “zie” en begrijp, ervaar ik veel meer rust en stabiliteit. Ook en vooral omdat de liefde en het begrip voor mezelf zo toeneemt.

Ik wilde leren wat de wortel van mijn gedrag was ten opzichte van de complexe situatie, die ontstond door het overgaan van mijn vrouw.  

En die verwachting is uitgekomen, met de kanttekening dat ik nu heerlijk in een leercurve zit, waarbij de nu aangereikte tools me goed van pas komen

Anna Marie, 56 jaar

Individueel traject februari t/m juni 2022

De 10 gesprekken waren goed ingeschat. Of er meer gesprekken nodig zijn kan ik op dit moment niet inschatten. Het is vooral dat je het ook zelf moet gaan uitvoeren.

Ik heb inzicht gekregen in mijzelf m.b.t. mijn gedragingen waar ik geen weet van had. Nu dat bekend is weet ik hoe ik eraan kan werken en hoe ik dit kan veranderen om tot een “beter” leven te komen waarbij ik me meer aan mijn omgeving laat zien wie ik werkelijk ben. Dit zal ik in de toekomst meenemen, meer “mezelf” tonen.

Mijn verwachting was dat ik uit het diepe dal wilde komen waar ik in zat. Jij gaf aan dat dit zou lukken wanneer ik aan het eind terug zou kijken. Dit is inderdaad gelukt. Ik heb nog wel wat stappen te gaan. Dus mijn verwachtingen zijn uitgekomen en de hoop is er bij mij dat het goed gaat komen maar dat ik daar vooral zelf aan moet werken. Ik voel me gehoord, gezien en begrepen. De analyses waren goed. Ik vind het knap dat je zo naar mensen kan luisteren. Als therapeut ben je erg invoelend. Ik voel mij erg begrepen en in mijn waarde gelaten. Ik vind het fijn dat ik met jou dit traject heb mogen doorlopen. Het geeft mij heel veel houvast en inzicht voor de rest van mijn leven.

Saskia, 50 jaar

Individueel traject oktober 2021 t/m mei 2022

Ik heb het erg prettig gevonden dat het traject op mij persoonlijk is afgestemd en ik het gevoel heb dat ik de tijd gekregen heb om op eigen tempo het proces door te maken waarin ik zat. Ik heb geleerd om beter naar mezelf te luisteren en voldoende rust momenten in te bouwen. Ik vind het fijn terug te kunnen kijken naar de opdrachten die we samen gemaakt hebben. Dat is voor mij een fijn geheugen steuntje. De pasfoto van mij als kind zie ik nu dagelijks en herinnert mij eraan om het kind in mij te bedanken en door te gaan als de volwassen vrouw die ik nu ben. We hebben op vele verschillende manieren gekeken naar wat mij bezig hield en gewerkt met verschillende methodieken.

Voor mij is het werken met het Mission Statement erg inzichtelijk geweest. Ook de EMDR behandelingen hebben goed geholpen. Ze waren pittig maar zeer verhelderen. Nu kan ik over de gebeurtenissen praten zonder overweldigd te worden door emoties. Dat is voor mij een duidelijke verbetering na de EMDR behandelingen. Sandra is een fijn mens, ze biedt een luisterend oor en brengt orde in de Chaos. Ik heb mezelf beter leren kennen en het traject heeft me de richting gegeven die ik al jaren zocht. Dankjewel Sandra, je bent een kanjer.

 

Vrouw, 49 jaar

Individueel traject dec 2021 t/m juni 2022

Ik had niet het idee, dat ik na 10 gesprekken klaar was, misschien omdat het steeds prettige gesprekken waren. En ik het gevoel had steeds te blijven leren en ik bij elk gesprek weer inzichten kreeg. Maar het is goed om een traject af te ronden. Ik ben van mening dat ik zeker nog eens afspreek met Sandra. Ik heb nu zicht op de invloed die mijn opvoeding heeft op mijn leven in het hier-en-nu en heb ontdekt dat ik bepaalde thema’s nu ook weer doorgeef aan mijn kinderen. Ik had misschien de verwachting dat de verliezen in mijn leven meer aan bod kwamen. Maar Sandra heeft me eigenlijk juist meer persoonlijke ontwikkeling bij gebracht. En zo werden er toch steeds meer puzzelstukjes van mijn leven gelegd.

Sandra kan zonder te oordelen je gedrag blootleggen. Dat vind ik super knap! En het was ook zeer prettig. Het was ook goed te merken dat ze aangehaalde onderwerpen in eerdere gesprekken, zo weet terug te halen. Dan heb je echt het gevoel gehoord te worden. Achteraf vind ik het toch jammer voor mijzelf dat ik de gesprekken niet mocht opnemen. Ik had hier mogelijk veel aan gehad om de informatie beter op te slaan. En te verwerken. Heb nu nog wel eens, hoe zei ze dat ook alweer? Misschien toch iets om over na te denken Sandra. Verder een en al lof!

Vrouw, 48 jaar

Individueel traject maart 2022

Na de sessies bij Sandra kan ik weer een vliegreis aan en kan ik er ook van genieten. Ik hoef me er niet meer druk over te maken en dat alleen al geeft me veel rust. De EMDR sessie heeft me goed geholpen, maar ook het teruggaan naar momenten uit het verleden die mijn angst mogelijk versterkten. Nu kan ik donkere/ gesloten ruimtes ‘groter en lichter’ zien en neem ik de zin mee; ik kan dit aan en ben ontspannen. De EMDR behandeling zelf vond ik niet zwaar. Heb naderhand ook geen last gehad van nawerkingen. Ik denk dat deze positieve ervaring zal doorwerken in de toekomst. Ben blij dat ik naar praktijk Modesto ben gegaan. Het is me erg meegevallen, heb fijne gesprekken gehad. Sandra luistert goed en ik voel me begrepen door haar.

Manuela, 50 jaar

Individueel traject januari t/m mei 2022

In het traject bij Praktijk Modesto heb ik geleerd dat ik mag denken, voelen en zeggen wat ik wil. Dat veel van mijn gedrag met mijn verleden te maken heeft, maar dat ik mij daar niet (meer) door hoef te laten leiden. Ik neem mee dat ik er mag zijn. Dat ik degene ben die de bus bestuurt. Ik heb gemerkt dat ik een keuze heb. Ik weet dat ik zelf patronen kan veranderen. Ik herken mijn valkuilen en kan er nu anders mee omgaan.

Door het verlies van  mijn vader ben ik in een depressie geraakt. Het lukte me niet om zelf een rouwproces in te gaan. Met hulp van Sandra is me dat gelukt. Door de EMDR behandeling kan ik terug denken aan mijn vader zonder dat ik overweldigd wordt door de nare beelden van die avond toen ik hem vond. Nu komen ook weer de mooie herinneringen aan mijn vader terug en kan ik rouwen en het grote missen toelaten. Ik ben blij dat ik bij Sandra terecht ben gekomen, zij is een lieve vrouw die haar vak verstaat. Vanaf het allereerste contact voelde ik dat er een klik was.

Elise, 33 jaar

Individueel traject juli 2021 t/m maart 2022

Tijdens de start van het  traject had ik weinig verwachtingen. Ik was niet in staat om duidelijke verwachtingen uit te spreken. Ik wilde vooral goed om kunnen gaan met wat ik voelde; paniek en angst. Ik wilde eindelijk aan de slag met het verdriet in mij. Met mijn verhaal. Ik kreeg niet zo zeer wat ik in eerste instantie verwachten. Ik kreeg veel meer. Ik kan nu zeggen dat ik mijn verhaal heb geaccepteerd en alles wat daar bij hoort. Bij Sandra voelde ik me voor het eerst  gezien, gehoord en begrepen. Zij heeft mij voor het eerst laten ervaren hoe het is om er te mogen zijn en hoe het is om je veilig te voelen. Ik heb geleerd om te voelen en hoe te voelen. Alle emoties toe te laten en milder te zijn voor mezelf. De ‘kaarten’ zal ik altijd bij me dragen, maar hoe ik het spel ermee speel is veranderd. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en ken mezelf een stuk beter nu. Ik ken mijn eigen behoeftes beter en kan, met vlagen, hiervoor opkomen.

Ik merk dat de EMDR behandelingen er voor gezorgd hebben dat angst (gehecht aan dat onderwerp) weg is. Ik kan nu beter voelen wat voor mij van belang is. Ik kan situaties beter van meerdere perspectieven bekijken en milder zijn naar mezelf.

Tot slot: Sandra is enorm goed in aanvoelen wat je nodig hebt. Rouw is zoveel groter dan alleen het verlies van je dierbare. Je verliest ook een deel van jezelf en van jouw verhaal. Ze helpt ze om je verlies te accepteren en hiermee om te gaan in de toekomst.

Ellen, 25 jaar

Individueel traject dec 2021 t/m maart 2022

Mijn traject had 8 sessies. Ik wilde handvatten krijgen en ging eigenlijk blanco de sessies in. Iedere sessie leverde weer iets anders op en ik merkte dat het echt afgestemd was op mij als persoon. De verschillende werkvormen vond ik prettig en waardevol. Ik heb heel veel geleerd over wie ik ben en ook waarom ik zo ben geworden. Ik waardeer mezelf hierdoor meer en heb genoeg handvatten gekregen voor de toekomst. De EMDR behandeling vond ik vooral erg vermoeiend om te doen. Ik was blij dat ik die dag niets meer gepland had. Ik ben de rest van de dag vooral moe geweest, verder heb ik nergens last van gehad. Ik kan nu heel gemakkelijk praten over de gebeurtenis.

Ik heb me volledig begrepen gevoeld en de klik die ik bij het kennismakingsgesprek al voelde, is gebleven. Ik ben blij dat ik bij Praktijk Modesto aan/met mezelf heb mogen werken.

Elly, 53 jaar.

Individueel traject oktober 2021 t/m januari 2022

Ik heb het heel fijn gevonden dat er in alle rust aandacht aan mijn problemen is besteed. Ik kijk positief terug op mijn traject en kan wel zeggen dat ik mezelf anders ben gaan bekijken.  Door vanuit een andere ooghoek naar bepaalde zaken te leren kijken ervaar ik veel meer rust.  Het lukt me nu beter om meer naar mezelf te kijken en niet alleen naar anderen. Met de handvatten die ik gekregen heb, kan ik verder. De EMDR behandelingen hebben me heel goed geholpen, nooit gedacht dat ik dit resultaat zou krijgen. In eerste instantie vond ik het een hele rare ervaring en het verwarde mij best. De nare beelden, die ik altijd als eerste zag als ik aan mijn moeder dacht, waren verdwenen. Gek genoeg was dat best even wennen dat die beelden weg waren. Nu ben ik er blij om, het geeft mij de ruimte om verder te gaan met het verdriet dat ik nu veel beter kan voelen. Ik kan het nu een soort van plekje geven. Dit had ik nooit gedacht dat dat zou kunnen. De sessies waren fijn, altijd een luisterend oor. Sandra, ik wil je bedanken  dat je mij zo goed geholpen hebt. Ben blij dat ik het traject ben aangegaan. Je bent een heel fijn mens met het hart op de goede plaats.

Yvonne, 45 jaar

Individueel traject nov 2021 t/m januari 2022

Eigenlijk verwachtte ik dat de sessies enkel om rouwverwerking zouden gaan. Er bleken veel meer onderwerpen besproken te worden. Ik ben hierdoor zeer aangenaam verrast, want de therapie omhelst veel meer dan alleen maar praten over rouw. De opstellingen rondom bijvoorbeeld mijn lot en mijn leven en mijn verlangen waren erg  verhelderend en deze opstellingen hebben mij veel inzicht gegeven in mijzelf. Ook door te kijken naar mijn coping mechanismen heb ik meer begrip gekregen voor mezelf en voor hoe ik door het leven ga sinds mijn man is overleden en dat dit dus niet gek of raar is. Dat dit mijn manier is om met het verlies om te gaan. Ik heb het gevoel erg gegroeid te zijn door de gesprekken en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik in de toekomst verder kan groeien en dat het beter met mij zal gaan. Met de handvatten kan ik beter met bepaalde situaties omgaan.

Door deze bijzondere/grote aanpak heb ik de kans gekregen om niet alleen met mijn rouw om te leren gaan, maar ook om te werken aan mijzelf als persoon. Dit beschouw ik als een groot voorrecht en als iets heel bijzonders. Ik ben door de sessies gegroeid als persoon en ik neem alle ervaringen en inzichten mee in de rest van mijn leven. Ik vind Sandra een zeer goede therapeut, die je echt ziet en goed kan inschatten waar je behoefte aan hebt. De ruimte is een fijne, warme plek, waar ik alle ruimte voelde om mijzelf te laten zien te voelen en te zeggen wat er in mij om ging.