Ervaringen van anderen

Op deze pagina leest u over de ervaringen van  cliënten die met Sandra hebben gewerkt. Het zijn de reviews van de laatste 3 jaar. Wilt u zelf ook soortgelijke ervaring hebben en de volgende stap zetten?

Elise, 33 jaar

Individueel traject juli 2021 t/m maart 2022

Tijdens de start van het  traject had ik weinig verwachtingen. Ik was niet in staat om duidelijke verwachtingen uit te spreken. Ik wilde vooral goed om kunnen gaan met wat ik voelde; paniek en angst. Ik wilde eindelijk aan de slag met het verdriet in mij. Met mijn verhaal. Ik kreeg niet zo zeer wat ik in eerste instantie verwachten. Ik kreeg veel meer. Ik kan nu zeggen dat ik mijn verhaal heb geaccepteerd en alles wat daar bij hoort. Bij Sandra voelde ik me voor het eerst  gezien, gehoord en begrepen. Zij heeft mij voor het eerst laten ervaren hoe het is om er te mogen zijn en hoe het is om je veilig te voelen. Ik heb geleerd om te voelen en hoe te voelen. Alle emoties toe te laten en milder te zijn voor mezelf. De ‘kaarten’ zal ik altijd bij me dragen, maar hoe ik het spel ermee speel is veranderd. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en ken mezelf een stuk beter nu. Ik ken mijn eigen behoeftes beter en kan, met vlagen, hiervoor opkomen.

Ik merk dat de EMDR behandelingen er voor gezorgd hebben dat angst (gehecht aan dat onderwerp) weg is. Ik kan nu beter voelen wat voor mij van belang is. Ik kan situaties beter van meerdere perspectieven bekijken en milder zijn naar mezelf.

Tot slot: Sandra is enorm goed in aanvoelen wat je nodig hebt. Rouw is zoveel groter dan alleen het verlies van je dierbare. Je verliest ook een deel van jezelf en van jouw verhaal. Ze helpt ze om je verlies te accepteren en hiermee om te gaan in de toekomst.

Ellen, 25 jaar

Individueel traject dec 2021 t/m maart 2022

Mijn traject had 8 sessies. Ik wilde handvatten krijgen en ging eigenlijk blanco de sessies in. Iedere sessie leverde weer iets anders op en ik merkte dat het echt afgestemd was op mij als persoon. De verschillende werkvormen vond ik prettig en waardevol. Ik heb heel veel geleerd over wie ik ben en ook waarom ik zo ben geworden. Ik waardeer mezelf hierdoor meer en heb genoeg handvatten gekregen voor de toekomst. De EMDR behandeling vond ik vooral erg vermoeiend om te doen. Ik was blij dat ik die dag niets meer gepland had. Ik ben de rest van de dag vooral moe geweest, verder heb ik nergens last van gehad. Ik kan nu heel gemakkelijk praten over de gebeurtenis.

Ik heb me volledig begrepen gevoeld en de klik die ik bij het kennismakingsgesprek al voelde, is gebleven. Ik ben blij dat ik bij Praktijk Modesto aan/met mezelf heb mogen werken.

Elly, 53 jaar.

Individueel traject oktober 2021 t/m januari 2022

Ik heb het heel fijn gevonden dat er in alle rust aandacht aan mijn problemen is besteed. Ik kijk positief terug op mijn traject en kan wel zeggen dat ik mezelf anders ben gaan bekijken.  Door vanuit een andere ooghoek naar bepaalde zaken te leren kijken ervaar ik veel meer rust.  Het lukt me nu beter om meer naar mezelf te kijken en niet alleen naar anderen. Met de handvatten die ik gekregen heb, kan ik verder. De EMDR behandelingen hebben me heel goed geholpen, nooit gedacht dat ik dit resultaat zou krijgen. In eerste instantie vond ik het een hele rare ervaring en het verwarde mij best. De nare beelden, die ik altijd als eerste zag als ik aan mijn moeder dacht, waren verdwenen. Gek genoeg was dat best even wennen dat die beelden weg waren. Nu ben ik er blij om, het geeft mij de ruimte om verder te gaan met het verdriet dat ik nu veel beter kan voelen. Ik kan het nu een soort van plekje geven. Dit had ik nooit gedacht dat dat zou kunnen. De sessies waren fijn, altijd een luisterend oor. Sandra, ik wil je bedanken  dat je mij zo goed geholpen hebt. Ben blij dat ik het traject ben aangegaan. Je bent een heel fijn mens met het hart op de goede plaats.

Yvonne, 45 jaar

Individueel traject nov 2021 t/m januari 2022

Eigenlijk verwachtte ik dat de sessies enkel om rouwverwerking zouden gaan. Er bleken veel meer onderwerpen besproken te worden. Ik ben hierdoor zeer aangenaam verrast, want de therapie omhelst veel meer dan alleen maar praten over rouw. De opstellingen rondom bijvoorbeeld mijn lot en mijn leven en mijn verlangen waren erg  verhelderend en deze opstellingen hebben mij veel inzicht gegeven in mijzelf. Ook door te kijken naar mijn coping mechanismen heb ik meer begrip gekregen voor mezelf en voor hoe ik door het leven ga sinds mijn man is overleden en dat dit dus niet gek of raar is. Dat dit mijn manier is om met het verlies om te gaan. Ik heb het gevoel erg gegroeid te zijn door de gesprekken en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik in de toekomst verder kan groeien en dat het beter met mij zal gaan. Met de handvatten kan ik beter met bepaalde situaties omgaan.

Door deze bijzondere/grote aanpak heb ik de kans gekregen om niet alleen met mijn rouw om te leren gaan, maar ook om te werken aan mijzelf als persoon. Dit beschouw ik als een groot voorrecht en als iets heel bijzonders. Ik ben door de sessies gegroeid als persoon en ik neem alle ervaringen en inzichten mee in de rest van mijn leven. Ik vind Sandra een zeer goede therapeut, die je echt ziet en goed kan inschatten waar je behoefte aan hebt. De ruimte is een fijne, warme plek, waar ik alle ruimte voelde om mijzelf te laten zien te voelen en te zeggen wat er in mij om ging.

Man, 48 jaar

Individueel traject februari t/m december 2021

Door de gesprekken heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb ontdekt dat ik altijd heel veel in mijn hoofd zat en alles rationeel benaderde. Nare en ongemakkelijke gevoelens wilde ik zo snel mogelijk ‘opgelost’ hebben. Nu merk ik mijn gevoelens veel meer op en kan ik er veel beter naar ‘luisteren.

Ik ben meteen- na het uitvallen op mijn werk – aan een traject begonnen en hoopte me snel weer beter te voelen. Die hoop is zeker uitgekomen. Tijdens de sessies ben ik me ook steeds meer gaan interesseren in onderwerpen zoals meditatie en NLP. Nu ik me weer goed voel, zijn deze onderwerpen nog steeds een verrijking voor mijn leven. In de sessies kon ik vanaf het begin mezelf zijn en durfde ik ook open te zijn. Ik heb echt hele fijne sessies met Sandra gehad die in een prettige ruimte plaatsvonden. De sessies hebben we opgebouwd van wekelijks naar tweewekelijks naar uiteindelijk één keer per maand om ‘de zaag scherp te houden’. Dat was fijn en voelde als een vorm van ‘onderhoud’ van opgedane inzichten.

Harold, 56 jaar

Individueel traject oktober 2021 t/m januari 2022

Wat heb ik veel geleerd over mezelf in de sessies bij jou. Ik voel me sterker dan ik ooit voor mogelijk gehouden heb en ik weet dat ik in de toekomst met veel meer veerkracht om zal kunnen gaan met tegenslagen. De EMDR behandelingen leken me wat zweverig, maar ben blij dat ik me ervoor opengesteld heb. Ik heb geen last meer van het gespannen gevoel als ik terugdenk aan nare situaties in mijn leven. Het heeft veel voor me gedaan en heeft me veranderd op een warme en positieve manier. Door de fijne manier waarop je mij benaderd hebt, voel ik me gewaardeerd en gezien. Dat geeft mij een warm gevoel.

Sylvia, 30 jaar

Individueel traject juni t/m december 2021

Nu na de gesprekken, weet ik dat ik een sterk persoon ben. Ik kan steeds beter met mijn emoties omgaan. De EMDR behandelingen hebben de scherpe randen van nare gebeurtenissen af gehaald en ik kan er nu anders naar kijken. Vanaf het begin voelde ik een goede klik met Sandra. Voor mij zijn de lange gesprekken (van maximaal 1,5 uur)  erg fijn, want zeker bij het opstarten van de gesprekken moet je elkaar beter leren kennen en dat kan niet na een half uur. Lieve Sandra, nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken. Je bent echt een topvrouw. Ik heb zeker veel aan jou gehad, nu komt het moment dat ik zelf verder moet met het rouwen. Zonder gesprekken. Je hebt me veel positieve dingen laten inzien. En je doet je werk ontzettend goed. Je neemt vooral de tijd en de moeite. Je bent een fijne vrouw, ga zo door!

Vrouw (58)

Individueel traject oktober t/m december 2021

Mijn voorkeur had het om elke week een gesprek in te plannen. Meteen ermee aan de slag gaan en ervaringen delen. En dan vragen stellen over bijvoorbeeld ervaringen en opdrachten werkt voor mij heel goed. Ik hoop dat de 8 bijeenkomsten voldoende zijn om nu zelf met de dingen in de praktijk aan het werk te blijven. Meer gesprekken zouden voor mij dienen als feedback in het proces. Wat ik geleerd heb over mezelf is dat ik – zonder mezelf te verliezen – mijn patronen kan wijzigen. Ik kan nu bijvoorbeeld veel beter omgaan met mijn ‘boze’ reacties en op een rustige manier mijn grens aangeven.

De EMDR behandelingen hebben ervoor gezorgd dat de gebeurtenissen ‘vervaagd’ zijn. Ik kan nu op een andere manier ernaar kijken zonder dat het me nu nog raakt. De werkwijze van Sandra is prettig. Ze is een lief, begripvol mens en d.m.v. vragen of uitleg maakte zij gebeurtenissen of gedragingen concreet en inzichtelijk. Sandra werkt met gevarieerde methoden zodat verschillende zaken aan bod komen. Dat is ook erg prettig. De gesprekken van 1,5 uur zijn voorbij gevlogen.

Man (75)

Individueel traject - augustus t/m november 2021

De 7 sessies die we gehad hebben waren voor mij precies goed qua aantal. De wijze, waarop de gesprekken werden gevoerd, deed mij goed. Geen tijdsdruk en in een rustige omgeving. Ik keek de dag na een gesprek al uit naar het volgende gesprek. Mijn inziens een teken, dat ik “het nodig had” en dat het wat met me deed. Ik ervaar nu een duidelijk verschil tussen het moment van intake en de laatste sessie. Ik heb het gevoel dat ik na de laatste sessie naar buiten ging met datgene, waar ik voor gekomen was.

Ik ervaar het voor mijzelf als heel positief, dat bepaalde gebeurtenissen in mijn leven in een totaal ander perspectief zijn geplaatst. Gaande de gesprekken ervaarde ik dat dit ook zijn invloed heeft gehad op mijn manier van denken. Ook EMDR heeft voor een positieve bijdrage gezorgd. Niet dat dit alle negatieve gedachten heeft weggepoetst, maar ook dit heeft er voor gezorgd, dat dit in een beter te bevatten kader kan worden geplaatst. Dat de doelen door mij zijn bereikt is m.i. voor het grootste deel te danken aan het vertrouwen, dat er vanaf dag 1 is geweest in Modesto. En dan meer bepaald door de wijze, waarop Sandra de gesprekken leidde en alle items de aandacht kregen, die ze verdienden. De ervaring, die ik heb opgedaan bij het analyseren en aanpakken van mijn probleem, rechtvaardigt zeker, dat ik de werkwijze van Modesto van harte kan aanbevelen.

Vrouw (58)

Individueel traject van juli t/m november 2021

Het traject met 10 sessies was voor mij precies goed voor de rouw- en verliesverwerking waarvoor ik kwam. Ik heb inzicht gekregen in mijn gedrag. Ik probeer nu ook wat minder impulsief te reageren en maak daardoor hele andere keuzes. Met de handvatten die ik gekregen heb kan ik vooruit, ik moet het uiteindelijk zelf doen. Het werken met opstellingen vond ik best confronterend. Het heeft me wel inzicht gegeven. Ik heb een EMDR behandeling gehad. Al eerder in mijn leven heb ik EMDR gehad, daar heb ik niets uit kunnen halen. Toen ik aan de gesprekken begon, hoopte ik op handvatten en inzicht. Die heb ik ook gekregen. Voel me heel erg goed gehoord en gezien. Kan Praktijk Modesto aanraden

Martijn (37)

Individueel traject - juni t/m oktober 2021

Ik heb contact gezocht met Sandra omdat ik de afgelopen tijd veel op mijn bord heb gekregen; ik ben  overspannen geraakt. Ik ben in een rouwproces terecht gekomen na de dood van mijn ouders waarbij ik eigenlijk niet wist hoe ik ermee om moest gaan. Naast dat ik erg gesloten ben, ben ik perfectionistisch en voel ik me snel schuldig. Dan denk ik dat ik een ander tot last ben. Dat zorgde ervoor dat ik – ook op het werk -geen hulp en ondersteuning durfde te vragen. Inmiddels heb ik rust gevonden en een manier om toch in contact te komen met mijn verdriet, met mijn gevoelens. Ben blij dat ik naar praktijk Modesto ben gegaan. Ik wilde alleen gesprekken voeren met een therapeut waarbij ik mij op mijn gemak voel en die mij niet het gevoel geeft dat ik een nummer ben. Op het moment dat ik mijn verhaal vertelde en mijn problemen voorlegde heeft Sandra mij door middel van verschillende methodes inzicht gegeven in mijn manier van rouwen, mijn kwaliteiten en vaardigheden, maar ook mijn valkuilen. Ik herken het nu wanneer ik mezelf bijvoorbeeld afsluit of het allemaal alleen wil oplossen. Nu durf ik tegen familie, vrienden en collega’s eerlijk te zeggen wat mij dwars zit en waar ik tegen aan loop, wetend dat dit mij juist alleen maar sterker maakt. Ik zou praktijk Modesto willen aanbevelen bij anderen. Sandra herkende snel welke vorm van ondersteuning ik nodig had om o.a. met mijn emoties om te gaan. Ik heb dankzij haar weer de juiste balans gevonden en zit weer beter in mijn vel.

Eline (28)

Individueel traject - juni t/m september 2021

Na 7 sessies heb ik veel over mezelf geleerd, op een hele fijne manier. Bijvoorbeeld hoe ik kan omgaan met bepaalde situaties, wat voor mij belangrijk gaat zijn in de toekomst. Ik heb het prettig gevonden om met een ‘neutraal’ persoon te praten over gevoelens die ik ervaar tijdens het rouwproces. Het heeft mij veel duidelijk gemaakt. De EMDR behandeling was heftig. Het heeft me wel geholpen. Het beeld wat ik voor de behandeling als erg heftig ervoer, heeft nu een veel minder heftige lading.

Ik ben zonder verwachting de gesprekken ingegaan en dat heeft voor mij goed uitgepakt. Ik heb me open kunnen stellen, zodat ik kon meewerken aan de verschillende werkvormen/ opdrachten. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld en kon daardoor delen wat er in me omgaat. De rust die je uitstraalt is ook erg fijn. Je hebt me goed in de gaten gehouden en telkens weer afgestemd op mij.

Arianne (53)

Individueel traject - april t/m augustus 2021

Na het verlies van mijn man heb ik een traject gevolgd bij Praktijk Modesto. Ik verwachtte mijn verhaal kwijt te kunnen en bevestiging van mijn gevoelens te krijgen en dat deze ‘normaal’ zijn. Het is prettig om je verhaal te vertellen aan iemand die wat ‘verder’ van je af staat en die je tips kan geven hoe je met bepaalde gevoelens om kunt gaan. Door de gesprekken begrijp ik steeds beter hoe ik emotioneel in elkaar zit, maar ook mijn kijk op anderen is veranderd. Ik heb meer begrip gekregen voor de mensen om mij heen. Ik kan hun gedachten beter plaatsen. De EMDR behandelingen waren heftig, maar ze hebben me veel gebracht. Ik heb nu veel minder last van de heftige gebeurtenissen en kan erover praten zonder meteen die verschrikkelijke emoties erbij te voelen. Het heeft me goed geholpen bij het eerste stuk van mijn rouwproces.

Ik voelde meteen een klik met Sandra en voel me zeker gehoord. Heel prettig om bij haar te komen, Sandra is een empathisch en aardig persoon. De gesprekken van 1 a 1,5 uur hebben we in goed overleg steeds gepland en voor nu lijkt het voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Vrouw (47)

Individueel traject - april t/m juli 2021

Vijf sessies zijn genoeg geweest voor mij om de rust te vinden om zelf weer verder te kunnen omgaan met alles wat zich voordoet in mijn leven. Ik was mezelf behoorlijk kwijtgeraakt. Ik heb erkenning gevonden en een klankbord bij Sandra. Voel me rustiger, gehoord en gezien.

Ik weet dat ik soms beïnvloedbaar ben en daar let ik goed op nu. Ik geleerd dat ik niet gek ben en het ook weer alleen kan. Ik maak andere keuzes, ik doe wat ik denk dat het beste is en merk dat ik niet meer iedereen achterna zit omdat ik graag aardig gevonden wil worden. Ik hoef niet meer iedereens vriend te zijn.

Cornald (52)

Individueel traject - maart t/m mei 2021

In de 6 gesprekken die we gehad hebben, is heel veel aan bod gekomen. Nu ik helaas geen contact meer heb met mijn zoon is het omgaan met het thema ‘levend verlies’ heel belangrijk voor mij. Sandra heeft me anders laten kijken naar het gemis van mijn zoon. Het zal een rode draad blijven in mijn leven, maar ik kan er nu toch niets aan veranderen. Het komt zoals het komt en daar kan ik nu ook wel iets beter mee omgaan. De EMDR sessie is daarbij heel waardevol gebleken. Het behandelde trauma is naar de achtergrond verdwenen en dat is heel prettig. Misschien dat ik over een poosje weer een ‘nazorggesprek’ ga inplannen, zeker nu ik weer ga opstarten op het werk.

Vrouw (42)

Individueel traject - mei t/m juli 2021

Ik ben bij Praktijk Modesto gekomen vanwege mijn angst en stress bij “risicovolle handeling” in de zorg. De fout die ik gemaakt heb kon ik mezelf maar niet vergeven en leverde me zoveel stress op dat het mijn functioneren belemmerde. Door de EMDR behandeling kan ik weer verder en kan ik zonder angst weer mijn werk uitvoeren en op mijn niveau functioneren zoals ik dat voorheen kon.

Eigenlijk vind ik het best lastig om te reflecteren en na te denken over mezelf. Om stil te staan bij hoe ik me nu voel. Maar doordat ik mezelf kon zijn bij Sandra heb ik geleerd dat het voor mij belangrijk is om te zoeken naar dingen die mij rust en ontspanning geven. Ik raak snel overprikkeld nl. En dat lukt me steeds beter gelukkig.

Monique

Individueel traject - oktober 2020 t/m februari 2021

Onderstaande tekst kreeg ik van Monique toen ze onlangs afscheid van me kwam nemen en ik een prachtige bewaar box kreeg met mijn logo erop geschilderd door haar dochter Sanne.

Lieve Sandra,

Ik wil je bedanken voor de steun na het plotselinge overlijden van onze Mark. De EMDR en gesprekken hebben mij verder geholpen. Telkens heb ik iets geleerd over mezelf, over ons gezin, Mark, over rouw en hoe nu verder. Ik ga nu verder met jouw adviezen en zo af en toe hoor ik je stem in mijn hoofd, dingen zeggen. Oja….zo zit dat, denk ik dan. Ik zal levenslang verdriet hebben maar mede door jou is het dragelijk geworden. Daarvoor heel erg dank. 

Liefs Monique

Vrouw (58)

Individueel traject - november 2020 t/m juni 2021

Al na het eerste gesprek voelde ik een klik. Had niet gedacht dat ‘rouwverwerking’ mij zoveel zou brengen. Het ging bij mij niet alleen om afscheid en verlies van personen, maar ook het afscheid van situaties en gewoonten die niet goed voor me zijn.

Wat ik geleerd heb over mezelf is dat ik niet de verantwoording over alles en voor iedereen hoef te dragen en dat ik ook niet alle problemen voor iedereen hoef op te lossen. Iedereen heeft recht op zijn eigen problemen en oplossingen. Alhoewel ik in het begin van het traject dacht: Waarom helemaal terug naar de ‘oertijd’, bleek het toch nuttig. Bijzonder hoe patronen ingesleten zijn door je eigen opvoeding. Daar bovenop komt alles wat je meemaakt in je leven . En dat beïnvloedt je doen en laten en je gedrag enorm. Wanneer ik nu getriggerd word, herken ik het veel sneller en kan ik gevoelens van verdriet of boosheid beter toelaten en bijvoorbeeld delen met anderen. Ik kan mijn kwetsbaarheid laten zien en weet me daarna weer te herpakken en het leven te leven.

De gezinsopstellingen vond ik erg fascinerend. Het gevoel wat daarbij kwam kijken en de duidelijkheid die in je onderbewustzijn aanwezig is…. Geweldig. Het heeft me veel inzichten gegeven. De EMDR behandelingen hebben goed geholpen. Als ik nu aan de gebeurtenissen denk, raken ze me nog wel maar het trekt me niet meer het diepe dal in.

Ik voel me erg gezien, gehoord en begrepen. Niet overdreven of gepamperd. Precies goed.

Jeanne (64)

Individueel traject -januari t/m juli 2021

Ik heb al meer hulpverleners gehad, die vaak op de klok zaten te kijken. Dat gaf me het gevoel dat er niet serieus geluisterd werd. Bij Sandra heb ik dat niet ervaren. De gesprekken duurden één a anderhalf uur en hebben me echt geholpen. Ik voelde me echt gehoord, gezien en begrepen. Het was altijd heel persoonlijk en gastvrij. Voor mij is het heel fijn geweest om mijn verhaal en verdriet te kunnen vertellen aan een buitenstaander. Het gemis is nog heel erg aanwezig, maar ik weet dat dit ook normaal is en en voor iedereen weer anders. Heb veel geleerd over ‘rouwen’ en dat ik het in eigen tempo mag doen. Misschien dat ik over een tijd nog wel behoefte heb aan een gesprek. Dan hoef ik maar te bellen en ik kan weer snel terecht.

Jannita (43)

Individueel traject - november 2020 t/m april 2021

Ik ben best nuchter en toen Sandra mij vertelde wat een EMDR behandeling inhoud en hoe dat gaat, geloofde ik er eigenlijk niet zo in. Maar ik heb me er toch voor opengesteld en wauw wat een goede ervaring was dat met die EMDR behandeling. Mijn angst voor de slaapkamer n.a.v. zelf-isolatie omdat ik Corona had, is helemaal naar de achtergrond verdwenen. Ik heb totaal geen angst meer en denk er zelfs bijna niet meer aan. Het is een aanrader voor iedereen met een traumatische ervaring. Niet alleen EMDR maar het hele traject heeft me goed geholpen.

Ik heb geleerd hoe ik goed voor mezelf kan zorgen en heb inzicht in mijn valkuilen en patronen. Door meer zelfbewustzijn, kan ik zowel thuis als op mijn werk mijn grenzen op tijd aangeven. De handvatten die ik gekregen heb, helpen mij daarbij. Praktijk Modesto kan ik echt aanbevelen. het voelt warm en huiselijk in de praktijk, Sandra neemt de tijd en is begripvol met veel geduld.

Mocht ik ooit nog hulp nodig hebben, dan kom ik graag terug, ik wil geen andere praktijk meer.

Aaricia (25)

Individueel traject -maart t/m mei 2021

Lieve Sandra, 

Toen we een aantal weken geleden begonnen, voelde ik mij heel onrustig en kon ik het allemaal niet meer overzien. Al na een paar sessies voelde ik me heel anders. Alsof ik de wereld weer aan kon en het verlies recht in de ogen kon kijken. Je hebt met open blik naar mijn verhaal geluisterd en zonder oordeel. Ik kan denk ik niet in woorden uitdrukken hoe waardevol dat voor mij is. Ik heb nu veel meer inzicht in het verlies, mezelf en mijn omgeving en dat ga ik voor de rest van mijn leven meenemen. Dankjewel voor het luisteren naar mijn verhaal en naar het vinden van een manier hoe ik Finn de rest van mijn leven bij mij kan dragen. dat is mij alles waard. Jij bent een heel bijzondere, open en fijne vrouw.

Veel liefs Aaricia.

Lucia (49)

Individueel traject - september 2020 t/m april 2021

Ik ben open naar de gesprekken gegaan, met het idee dat ik er alleen maar wijzer van kon worden. En dat is ook gebeurd. Tja, ik ben dan ook een bijzonder geval. Normaal komt iemand voor verlies van een ander. Ik kwam voor mezelf, ik ben ongeneeslijk ziek. Door de gesprekken heb ik meer zelfinzicht gekregen en heb ik geleerd dat mijn ‘masker’ soms best af mag.  Ook het ‘moeten’ laat ik steeds beter los.  Ik heb geleerd om meer voor mezelf te kiezen en dat heeft heftige keuzes met zich mee gebracht. Moeilijk toen, maar nu geniet ik dat de zaken geregeld zijn. Wanneer ik ‘getriggerd’ word, dan kijk ik naar de handvatten die ik gekregen heb. Dat geeft me rust en kan ik het masker ook beter laten zakken en de boel de boel laten en nog belangrijker; dan kan ik me laten vertroetelen als ik pijn heb. De behandeling met EMDR heeft me enorm geholpen. Na de sessie was ik van mijn boosheid en verdriet af. Dat was voor mij echt een opluchting. Ik heb nu meer rust in mijn lot. Het laatste stuk van mijn leven ga ik met mijn gevoel en instinct doen. Zover is het gelukkig nog niet. Nu kan ik fijne en mooie herinneringen maken met mijn dierbaren en in alle rust van het moois van het leven genieten.

Bob (73)

Individueel traject -september 2020 t/m januari 2021

Via de praktijkondersteuner van mijn huisarts ben ik bij Sandra terecht gekomen. Ik wilde ontdekken wat er met mij aan de hand was. Ik was mezelf redelijk kwijt en begreep weinig van mijn reactiepatroon. Het hele traject met Sandra is een ontdekkingsreis geworden met allerlei nieuwe inzichten en openbaringen. Vanuit een invalshoek die ik niet kende. Ik heb gemerkt dat Sandra zich telkens heeft verdiept in mijn persoon en steeds terugkwam op hetgeen ik haar verteld had in eerdere gesprekken. Ik heb geleerd om weer naar de leuke/mooie dingen uit mijn leven te kijken, i.p.v. alleen de mislukkingen en hetgeen fout ging te zien. Het heeft mijn huidige leven weer zinvol en mooi gemaakt. De gesprekken van 1,5 uur waren ok voor mij, alsook de prijs.

Vrouw (50)

Individueel traject - oktober t/m december 2020

Na de gesprekken met Sandra heb ik geleerd om- ondanks het grote verlies van mijn moeder en het verdriet dat ik daarover heb – toch te mogen genieten van de kleine dingen in mijn leven. Ik kan steeds beter met mijn verdriet omgaan. Het is niet meer zo rommelig in mijn hoofd. Daarnaast heb ik echt een stuk rust gevonden en heb ik weer zin om dingen te doen, zowel in mijn privé- als mijn werkleven. De EMDR behandelingen waren best pittig en zwaar en ik was erg moe daarna. Maar ze hebben echt gewerkt en me heel goed geholpen. Nu voel ik me zoveel beter en heb ik geen nare flashbacks meer

Esmee (25)

Individueel traject -augustus t/m november 2020

Het is ruim een jaar geleden dat mijn vader overleden is. Ik liep vast in de rouw en kwam bij Sandra terecht. Ik heb gemerkt dat het me nu veel beter lukt om mijn gevoel te uiten en ook te delen met familie en vrienden. Ik ben zo gewend om alles zelf op te lossen, geen hulp te vragen en mijn gevoel niet te delen. Dat is echt anders nu. We hebben o.a. gewerkt met Voice Dialogue en dat was voor mij heel inzichtelijk om te snappen hoe ik in bepaalde situaties kan reageren. Te beseffen dat ik er zelf mee aan de slag kan en te ontdekken wie er nou eigenlijk de regie heeft en achter het stuur van de bus zit, is voor mij heel helpend.  Ik heb er ook meer zelfvertrouwen door gekregen. Vanwege de  nare herinneringsbeelden rondom het overlijden van mijn vader, heb ik EMDR behandelingen gehad. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu veel minder pieker voor het slapen gaan . De beelden zijn nu niet meer emotioneel beladen. Als ik eraan terug denk, lijkt het net alsof ik van een afstand ernaar kijk, zonder de spanning die ik eerst wel voelde. Nu kan ik me vol vertrouwen richten op de toekomst. De handvatten die ik gekregen heb, gaan me erbij helpen.

Judith (35)

Individueel traject - maart t/m september 2020

Wat een rust heb ik nu in mijn hoofd! Voor het eerst voel ik me geen ‘nummer’. Sandra is sociaal, aardig en altijd enthousiast. Ze luistert goed, ik hoef geen dingen te herhalen. Ik heb de therapie als zeer prettig ervaren. Ik ben mezelf tegengekomen tijdens de gesprekken en dat heeft me aan het denken gezet. Nu weet ik waar ik bij stil moet staan en kan daar ook de tijd voor nemen. Ik maak andere keuzes, denk meer aan wat ik wil en wat ik nodig heb. Ik cijfer mezelf niet langer weg. Ik ben enorm gegroeid en heb veel geleerd over mezelf. Ik heb ook genoeg handvatten gekregen om zelf verder te kunnen. Voor mij waren 8 gesprekken voldoende. Ik ben mijn werkgever erg dankbaar dat hij de kosten van het traject voor mij betaald heeft.

Man (60)

Individueel traject -maart t/m juni 2020

In het traject heb ik een goede kijk gekregen op mijn eigen gedrag. Ik ben me bewust van het waarom van mijn gedrag. Het is best moeilijk om verandering in mijn gedrag te bewerkstelligen. Als ik nu in een lastige situatie terecht zou komen, zou ik er wel anders naar kijken en sneller kunnen vaststellen wat er gebeurt. Door de gezinsopstelling zie ik mijn nieuwe positie beter en heb ik meer aandacht voor wat de kinderen nodig hebben. Ben me ook bewust geworden van mijn conflict vermijdende houding. Daardoor voel ik me beter voorbereid op situaties waarin een conflict kan ontstaan. Toen ik aan het traject begon hoopte ik op een mogelijkheid om dichter bij mijn emotie te komen, los te laten….. het pakte wat anders uit. Het is goed geweest om met een onafhankelijke deskundige te praten. Sandra is geschikt voor dit werk. Ze houdt de regie over de gesprekken en ik voelde me telkens ontspannen. Met de handvatten en aandachtspunten die ik gekregen heb, kan ik weer verder. De gesprekken duren één a anderhalf uur, dat is echt lang genoeg, de gesprekken zijn vrij intensief. Op dit moment kan ik uit de voeten met wat ik heb geleerd over mezelf. Misschien dat ik later in de tijd nog een follow-up ga inplannen.

Vrouw (61)

Individueel traject - januari t/m april 2020

Het traject dat ik doorlopen heb is voor nu even voldoende. Wellicht zullen er nog gesprekken volgen in de toekomst. Het inzicht dat de minder fijne gebeurtenissen in mijn jeugd ertoe hebben bijgedragen dat ik ben geworden wie ik nu ben, heeft me goed geholpen. Ik ervaar veel meer rust en vertrouwen. Ik heb in de afgelopen periode ondervonden dat ik nu andere keuzes kan maken in moeilijke situaties. Keuzes die goed voor mij zijn. Ik ben gaan beseffen dat ik er ook toe doe en er ook mag zijn. Dat mijn mening ook mag tellen en daardoor krachtiger in het leven kan staan. Ik voel me erg gezien en begrepen door Sandra en vind het erg bijzonder dat zij zo betrokken is en zelfs ook bezorgd om mij i.p.v. dat ik altijd maar bezorgd moet zijn om een ander. Zo’n traject is best wel een kostenpost, maar wat is geld als dat je leven zoveel beter kan maken. Dat is het dan meer dan waard.

Vrouw (52)

Individueel traject -juli t/m november 2019

De gesprekken hebben we zo ingepland dat het prettig voor mij en mijn agenda was. Voorlopig zijn 5 sessies genoeg, alhoewel ik wel denk dat ik nog veel kan doen aan zelfontwikkeling. Ik ben er nog niet, maar het stukje rouwverwerking en inzicht in mijzelf dat ik heb gekregen door het werken bij jou, vind ik voor nu goed genoeg. Het inzicht en herkenning van mijn gedrag is er nu zeker, alleen vind ik het lastig om de patronen die al zo lang ‘ingesleten’ zijn te doorbreken. Het proces is opgestart . Wat voor mij wezenlijk veranderd is, is dat ik nu andere keuzes maak en niet alleen het belang van anderen voor ogen houdt. Ik kan nu keuzes maken die ook voor mij goed zijn.  Het omgaan met het verdriet om het verlies van mijn ouders en mijn broer blijft voor mij moeilijk, ik ga niet zo gemakkelijk naar mijn gevoel. Ik geef me hier niet zo gemakkelijk aan over.  Ik voel me gezien en gehoord door Sandra, ze heeft me telkens met zachtheid gespiegeld.

Jolanda (55)

Individueel traject - oktober t/m december 2019

Voor mij waren 7 gesprekken net te weinig, ik heb er nog 2 aan vast geplakt. Ik voel me nu stukken sterker en dat beïnvloedt natuurlijk direct mijn functioneren. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik kan gebruik maken van de handvatten die ik heb gekregen als het me niet zo goed gaat. Het heeft me erg goed geholpen om terug te kijken naar mijn jeugd. Te overzien wat er eigenlijk allemaal gebeurd is en wat dat voor mij heeft betekend voor mijn leven en functioneren in het dagelijks leven. Het was erg verrassend en inzichtelijk. Nu kan ik triggers veel beter herkennen en zien waar mijn gedrag in het hier en nu aan linked. En hoe ik hier anders naar kan kijken. En anders mee om kan gaan. Sandra was erg begaan met me. Ik ben blij dat ik dit traject heb kunnen doorlopen. Het heeft me veel gebracht. Fijn was dat mijn werkgever bereid was om de kosten op zich te nemen.

Johan (69)

Individueel traject -juli t/m oktober 2019

Bij het kennismakingsgesprek voelde ik al dat het zou gaan klikken tussen ons. En dat is ook gebeurd. Je hebt me nooit veroordeeld Sandra en stuurde me goed en doortastend aan. De gesprekken zijn voor mij een eerste stap naar een nieuw begin. Mijn leven zonder mijn vrouw zal altijd anders zijn en daarmee moet ik op pad. Dit is mijn doel voor de komende tijd. De gesprekken en de inzichten die ik gekregen heb, hebben me erg goed geholpen. Ik ben erachter gekomen dat mijn keuzes bepalend zijn voor het pad dat ik ga lopen. De ontdekking dat ik al heel mijn leven groot en sterk moet zijn was een ware eye opener. Ik heb voldoende handvatten nu om verder te gaan. De gesprekken pasten helemaal bij mijzelf. Ik heb me altijd veilig en begrepen gevoeld. Ik keek iedere keer weer opnieuw uit naar het volgende gesprek. Ik ben er van overtuigd dat het mij gaat lukken en om in de termen van Jinny S. Ditzler te spreken; “Dit wordt mijn allerbeste jaar”.

 

Samantha (45)

Individueel traject - mei t/m september 2019

Na de gesprekken bij Sandra, kan ik veel beter bij mezelf blijven en luisteren naar wat mijn gevoel mij aangeeft. Ik kan steeds makkelijker keuzes maken waarin ik trouw blijf aan mezelf. Ik voel en weet het ook meteen als ik een verkeerde keuze maak. Het maakt me een stuk rustiger en ik voel me krachtiger hierdoor. Ik kan meer vanuit mijn volwassen rol reageren en mijn kindpijn herkennen. Dit dan laten zijn gaat met vallen en opstaan naar steeds eerder herkennen en erkennen. de ene sessie heeft me meer geholpen dan de andere. Vooral het werken met de foto’s, de opstellingen, mijn familieboom en het lezen van het boek dat voor mij geschreven leek te zijn, zorgden ervoor dat ik mijn proces snel kon oppakken. ik begreep heel goed wat Sandra bedoelde. Het sloot goed aan bij mijn thema’s. Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de gesprekken. Ik weet dat altijd dat komt wat voor jou is en wat je nodig hebt om verder te groeien. Dat is meer dan uitgekomen. Mijn werkgever heeft een deel van dit traject vergoed. Daar ben ik mijn werkgever zeer dankbaar voor.