Boektip: De Moederfactor

Een boek dat bovenaan mijn leeslijst staat: De Moederfactor. Geschreven door Stephan B. Poulter over de indruk die de relatie met je moeder achterlaat op de rest van je leven.

Het boek ‘De Moederfactor’ gaat over de invloed van je moeder op je emotionele en relationele ontwikkeling. Stephan B. Poulter – klinisch psycholoog in Los Angeles – heeft het geschreven.

Op de achterkant van het boek staat o.a.: Weinig relaties in ons leven laten een zodanige diepe indruk op ons achter als de relatie met onze ‘eerste liefde’: onze moeder. In ‘De Moederfactor’ onderzoekt de schrijver deze relatie, samen met jou als lezer. Als hij met je in gesprek gaat, neemt Poulter je mee langs de verschillende moederschapsstijlen en (onbewuste) boodschappen van je moeder die bepalen wie je in het hier en nu bent. In een aantal praktische stappen leer je jouw moederfactor te ontwikkelen en je eigen emotionele ontwikkeling een positieve boost te geven. Een inspirerend en praktisch boek! Voor jou persoonlijk maar ook in je rol als partner, ouder, vriend(in), leraar, werknemer, werkgever, coach, therapeut of begeleider.

Het boek ligt inmiddels boven op mijn stapeltje ‘nog te lezen mooie boeken’. Ik ga er snel aan beginnen!

Eén-op-één begeleiding: iets voor u?

Is het tijd om de regie weer terug te nemen? Individuele begeleiding kan u helpen de draad van het dagelijks leven weer op te pakken. Zónder wachtlijst.