Over Sandra  

 
Vanaf mijn vroege kinderjaren ben ik geboeid door menselijk gedrag. Wat beweegt iemand? Wat heb je nodig om goed te functioneren? Om gelukkig te zijn? Om weer overeind te krabbelen na moeilijke tijden?
 
Tientallen jaren ben ik als leerkracht in het speciaal onderwijs in mijn werk met jonge kinderen en hun opvoeders, bezig geweest met vraagstukken rondom gedrag en ingrijpende gebeurtenissen in het leven van kinderen en hun ouders.
 
Na het overlijden van mijn ouders en mijn emotionele, maar ook beschouwende reactie daarop, besloot ik de Post HBO opleiding "Omgaan met Verlies" en de therapeutische vervolgopleiding "Omgaan met gestolde rouw" bij het Land van Rouw in Nijmegen te volgen. Een schot in de roos. Ik begrijp mijzelf nu zoveel beter, maar heb vooral geleerd hoe ik anderen kan begeleiden op hun tocht door het land van rouw. De kennis en innerlijke rust die ik kreeg, zorgt ervoor dat ik in staat ben een ander te begeleiden op zijn of haar levenspad. Met een luisteren oor vanuit een open hart, onvoorwaardelijk en zonder oordeel.
 

Inzicht geeft grip

Een verlies heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven. Niet alleen direct. Ook een ingrijpend verlies van langer geleden, bijvoorbeeld in je kindertijd, kan een enorme impact hebben op de rest van je leven. Door het inzicht in je persoonlijke levensverhaal en anders te leren kijken naar je eigen gedrag, krijg je weer grip op je leven. Je komt tot rust en gaat minder piekeren en malen.

Door met mildheid samen te kijken naar je gedrag, samen te ontdekken en begrijpen waarom je doet zoals je doet, kun je leren om de gebeurtenissen - groot of klein - te verweven in je levensverhaal. Ik voel mij bevoorrecht dit mooie maar vaak o zo moeilijke proces te mogen begeleiden. Samen op pad om de tocht door het land van rouw te maken.

in de 2 jaar dat Praktijk Modesto bestaat heb ik een flinke ervaring opgebouwd. Zowel in individuele rouwtherapie, maar ook rouw- en verliesbegeleiding in groepsverband. Daarnaast verzorg ik lezingen over onderwerpen die met rouw te maken hebben.

 

"Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd".
Een citaat van Sören Kierkegaard, een Deens filosoof (1813-1855)