Eén op één begeleiding op maat in Praktijk Modesto

 
Het is heel erg moeilijk om het dagelijks leven weer op te pakken na een ingrijpend verlies. Soms heb je daarbij extra ondersteuning nodig.  
 
Als je onderstaande punten herkent  is rouwtherapie misschien iets voor je:
 
- Je begrijpt jezelf niet meer, je herkent je eigen gedrag niet meer
- Je hebt stressklachten, die zich kunnen uiten in lichamelijke klachten (slecht slapen, uitgeput raken, grote onrust in je lijf, hoofdpijn) en/ of psychische klachten ( snel van slag, somber voelen, niet meer genieten van de kleine dingen, zinloosheid ervaren)
- Je blijft malen en piekeren en je ziet geen uitweg meer
- Je weet niet hoe je je leven weer op de rit krijgt
- Je voelt je verloren en machteloos
- Je hebt een tijd geleden afscheid genomen van je geliefde en je zit steeds slechter in je vel in plaats van beter
- Je hebt klachten die te maken hebben met ingrijpende verliezen van langer geleden die je altijd "weggestopt" hebt, maar die zich nu aandienen en het dagelijks leven verstoren( denk aan burn-out klachten, depressiviteit)
 
Grip op je leven

Door de 1 op 1 gesprekken krijg je o.a. inzicht in jouw manier van rouwen en hoe jij omgaat met ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Je begrijpt steeds beter waarom je doet zoals je doet. Daardoor ontstaat meer rust en wordt je bewustzijn vergroot. De tools die je aangereikt krijgt, helpen je hoe je om kunt gaan met het verlies /  de verliezen in je leven. Je krijgt weer grip op je leven waardoor de stressklachten zullen gaan afnemen en het piekeren en malen stopt. Je voelt je begrepen en gehoord en je bent opgelucht door de gesprekken. Het is mijn missie om vanuit mijn deskundigheid en ervaring, een grote betrokkenheid en persoonlijke aandacht jou verder te helpen, zodat je zelf de draad van het leven weer op kunt pakken. En je langzamerhand weer kunt genieten van de kleine dingen van het leven.

In een kennismakingsgesprek (gratis) verkennen we je hulpvraag en je behoefte en bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan via de contactpagina op deze website, of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 464 123 85.

 

Lotgenotengroep / Gespreksgroep  

In een lotgenotengroep / gespreksgroep ontmoet je andere mensen die een zelfde soort verlies hebben meegemaakt als jijzelf.  Er zijn bijvoorbeeld lotgenotengroepen voor mensen zoals jij die hun partner hebben verloren. Of lotgenotengroepen specifiek voor mantelzorgers.  Of een lotgenotengroep voor mensen die een ziekte overwonnen hebben en de draad van het leven weer op moeten pakken.

Het is een zware klus om het dagelijks leven weer op te pakken na een ingrijpend verlies. Herkent u het dat het hard werken is om opnieuw de balans te vinden? Je leven opnieuw in te richten? Je af te vragen wat er eigenlijk nog belangrijk is? Zinloosheid ervaren? Niet weten hoe je er weer bovenop komt?

Gedeelde smart is halve smart

Wanneer je worstelt met het dagelijks leven en vastloopt, is het erg helpend en helend wanneer je je verhaal kunt delen met andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten.  De ervaringen van deelnemers aan een lotgenotengroep zijn erg positief. De deelnemers geven aan dat zij van te voren niet hadden kunnen bedenken dat er onderling zoveel herkenning, begrip en steun is. Zij voelen zich gehoord en begrepen en merken dat je het in deze zware periode niet alleen hoeft te doen. Daarnaast wordt je intensief professioneel begeleid en krijg je inzicht in je eigen rouwproces. En krijg je handvatten "Hoe nu verder"?. Onder het kopje " Ervaringen " op deze website kun je lezen hoe de deelnemers de lotgenotengroep / gespreksgroep hebben ervaren.

De groepen zijn klein (minimaal 6, maximaal 8 deelnemers), zodat er veel tijd en ruimte is om iedereen voldoende aandacht te geven voor het persoonlijke verhaal. Er zijn 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Als je benieuwd bent geworden naar wat ik je te bieden heb, wil ik je vragen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.  Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan via de contactpagina op deze website, of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 464 123 85.

 

Lezingen

 

De lezingen zijn interactief. Het publiek wordt "geprikkeld en uitgedaagd" om hetgeen wat verteld wordt te integreren in het eigen levensverhaal.

De lezingen zijn op maat gemaakt, aangepast op de doelgroep. 

 

De onderwerpen van lezingen die ik al eerder gegeven heb:

- De tocht door het land van rouw (over rouwprocessen)

- De transitiecirkel (over veranderingsprocessen na ingrijpende gebeurtenissen)

 

Wordt nu aan gewerkt; een lezing over:

- Omgaan met verlies op de werkvloer

 

Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan via de contactpagina op deze website, of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 464 123 85.

 

Workshop "Van verlies naar troost" wegens succes uitgebreid met nog een workshop op 18 augustus 2018 .

Tijdens de workshop, die geheel buiten in de natuur plaatsvindt, onderzoeken we de rugzak die één ieder met zich meedraagt. Gevuld met mooie herinneringen, maar ook droevige, akelige, prachtige en ontroerende. Wat zit er eigenlijk allemaal in je rugzak wat helpend voor je kan zijn als je te maken krijgt met verlies? Of wanneer je verliezen uit het verleden met je meedraagt? We onderzoeken op speelse manier hoe je met de inhoud van je rugzak kunt omgaan, welke gereedschappen je daarvoor al in huis hebt en welke andere manieren helpend kunnen zijn om het verlies te dragen. Misschien wordt de rugzak ook wel een schatkist van troost, waar je steeds iets uit kunt halen wanneer je dat nodig hebt. De natuur zal onze bron van inspiratie zijn. Deze workshop is een samenwerking van Bjorn van Overveld (Natural Steps Coaching) en Sandra de Bruyne . We bieden de workshop aan voor € 45,- (Inclusief Btw en 1 consumptie). Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via het contactformulier op deze website of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Heb je vragen? Bel gerust voor meer informatie naar Sandra de Bruyne 06-46412385.

 

Schrijfprogramma:  "Op verhaal komen" start na de zomervakantie

Dit is een schrijfprogramma. Door woorden te geven aan herinneringen worden herinneringen steeds duidelijker. Stukje bij beetje vertel je het verhaal van je leven. Het verhaal is een instrument voor zelfontdekking. Je maakt contact met de wijsheid in jezelf, met je eigen levenservaring.  Dat levert vaak verrassende inzichten op. Je krijgt inzicht, je ordent, je neemt de tijd, je schept afstand. Je kunt letterlijk dingen van je afschrijven. En heel belangrijk; je kunt je verhaal nalezen. Op die manier word je bewust van de thema's en patronen in je leven. Je ontdekt de rode draad in je levensloop waardoor je een mooie persoonlijke groei doormaakt.  En waardoor je weer meer grip ervaart in het dagelijks leven.

Soren Kierkegaard, filosoof, zei eens; “Het leven wordt achterwaarts begrepen, maar dient voorwaarts geleefd te worden”.

 Schrijven geeft grip

Er zijn verschillende redenen om levensverhalen te willen schrijven. Bijvoorbeeld om herinneringen uit je leven vast te leggen voor anderen. Of om gebeurtenissen in bepaalde perioden van je leven voor jezelf op een rijtje te zetten. Of om alles wat er is gebeurd op je in te laten werken en nieuwe aanknopingspunten te vinden voor de toekomst. In Praktijk Modesto wordt het schrijven ook gebruikt, om ingrijpend verlies waarmee je geconfronteerd bent in je leven aan te kijken en op te nemen in je levensverhaal. Het is belangrijk dat we de goede vragen stellen over de herinneringen en dat we een liefdevolle vriendschap sluiten met onze persoonlijke geschiedenis. We leren onze persoonlijke thema’s en rode draden zien. We kunnen inzien of we bijvoorbeeld een verkeerde afslag hebben genomen en dit kan ons op het spoor zetten van de juiste richting. Onze levenservaring is daarmee een belangrijke bron van zelfinzicht en groei.

In de zes bijeenkomsten zullen telkens andere thema’s centraal staan. Ik noem er een aantal; familie – jonge jaren - volwassenheid – liefde - vriendschappen. Je begint steeds met het schrijven over een periode uit je leven. Zo ontstaat overzicht en ordening, je frist je geheugen op. We halen herinneringen op, we reflecteren hierop en nemen het op in ons levensverhaal.  We worden ons bewust van onze talenten en mogelijkheden, onze terugkerende patronen en het vervolg van je levensverhaal.

 Kosten voor dit schrijfprogramma bedragen € 112,50 (incl. btw)

Data: wordt nog naar gekeken / waarschijnlijk op zaterdag ochtend vanaf half september 2018

Tijd:  9.30- 11.00 uur         

Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier op deze website in. Heb je vragen? Bel gerust voor meer informatie naar Sandra de Bruyne 06 464 123 85

                                                                                   


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijven geeft grip

Er zijn verschillende redenen om levensverhalen te willen schrijven. Bijvoorbeeld om herinneringen uit je leven vast te leggen voor anderen. Of om gebeurtenissen in bepaalde perioden van je leven voor jezelf op een rijtje te zetten. Of om alles wat er is gebeurd op je in te laten werken en nieuwe aanknopingspunten te vinden voor de toekomst. In Praktijk Modesto wordt het schrijven ook gebruikt, om ingrijpend verlies waarmee je geconfronteerd bent in je leven aan te kijken en op te nemen in je levensverhaal. Het is belangrijk dat we de goede vragen stellen over de herinneringen en dat we een liefdevolle vriendschap sluiten met onze persoonlijke geschiedenis. We leren onze persoonlijke thema’s en rode draden zien. We kunnen inzien of we bijvoorbeeld een verkeerde afslag hebben genomen en dit kan ons op het spoor zetten van de juiste richting. Onze levenservaring is daarmee een belangrijke bron van zelfinzicht en groei.

In de zes bijeenkomsten zullen telkens andere thema’s centraal staan. Ik noem er een aantal; familie – jonge jaren - volwassenheid – liefde - vriendschappen. Je begint steeds met het schrijven over een periode uit je leven. Zo ontstaat overzicht en ordening, je frist je geheugen op. We halen herinneringen op, we reflecteren hierop en nemen het op in ons levensverhaal.  We worden ons bewust van onze talenten en mogelijkheden, onze terugkerende patronen en het vervolg van je levensverhaal.

Kosten voor deze workshop bedragen € 112,50 (incl. btw)

Data: 5 juli – 12- juli- 19 juli- 26 juli -2 augustus – 9 augustus                         

 

 

Tijd:  9.30- 11.00 uur        

 

 

 


Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier op deze website in. Heb je vragen? Bel gerust voor meer informatie naar Sandra de Bruyne 06 464 123 85