Voor wie?

Praktijk Modesto richt zich op 50 plussers die worstelen met het dagelijks leven na een ingrijpend verlies. Het kan gaan om een recent verlies of een verlies van langer geleden.
Het kan gaan om het verlies van een dierbare, maar ook om het verlies van bijvoorbeeld de gezondheid, een niet uitgekomen verlangen, het werk.
 
Wanneer je een ingrijpend verlies meemaakt staat je hele leven op zijn kop. Het valt niet mee om dan je weg weer te vinden wanneer je overvallen wordt door overweldigende emoties.  Wanneer je te maken krijgt met allerlei stressklachten -  zoals slechter slapen, je erg onrustig voelen, je niet meer goed kunnen concentreren, je eenzaam en somber voelen -  is het een hele klus om te genieten van de dingen die je voorheen wel leuk vond. Je kampt met zingevingsvragen en niets lijkt meer belangrijk te zijn.  Je krijgt te maken met rouw. Rouwen is hard werken en vraagt veel energie van je en het aanspreken van je veerkracht. De wereld om je heen verandert vaak niet, maar jij bent niet meer dezelfde als voorheen. Je moet je aanpassen aan een andere en nieuwe werkelijkheid. Dat is heel ingrijpend en vraagt om een liefdevolle bedding en veel begrip van de mensen om je heen.
 

Inzicht geeft grip

Wanneer het je niet lukt om op eigen kracht het leven weer op te pakken na een ingrijpend verlies, is het belangrijk dat je de juiste begeleiding of ondersteuning krijgt. Wanneer je vastloopt in het dagelijks leven en het gevoel hebt geen uitweg meer te zien en niet verder komt met je eigen rondtollende gedachten, is het van belang dat je inzicht krijgt in je eigen gedrag. Inzicht waarom dit ingrijpende verlies jou zo "lam" legt. Inzicht waarom dat verlies in je kindertijd bijvoorbeeld nu nog zo'n impact kan hebben op je dagelijkse leven en dit totaal kan verstoren. Het vergt veel lef en moed om het leven met alles wat er is "aan te kijken" en "aan te nemen".  Ik begeleid je daarbij, zodat je niet "kopje onder gaat". 

Veel mensen denken: "De tijd zal alle wonden wel helen" of " Het gaat vanzelf wel weer over, ik moet me niet zo aanstellen"....... Maar wat zij niet weten is, dat het je juist erg helpt je verhaal te delen. Juist het delen van je persoonlijke verhaal van je verlies en je grote verdriet zorgt ervoor dat het veel beter te dragen wordt. Vaak heeft een huisarts niet veel tijd voor je en de gesprekken bij een psycholoog voelen soms als "niet op maat" en niet afdoende.  Van mij krijg je juist veel tijd, ruimte en aandacht om je eigen tocht te maken, op je eigen manier.

Ik wil graag een stukje met je meelopen op jouw tocht door het land van rouw. Het land van rouw, waar je vaak ongewild in terecht bent gekomen en waar je geen route, TomTom of handleiding voor krijgt. Ik wil je graag begeleiden op de moeilijke en verdrietige tocht en je ondersteunen op de momenten wanneer je dat nodig hebt, wanneer je de weg even kwijt bent geraakt.