Eén op één begeleiding op maat in Praktijk Modesto
 
Als je benieuwd bent geworden naar wat ik je te bieden heb, wil ik je vragen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

In een intakegesprek (kosteloos) maken we kennis met elkaar. In dit gesprek word je vraag duidelijk en verkennen we jouw behoefte aan begeleiding en ondersteuning. Aan de hand daarvan zal ik meteen een inschatting maken en aangeven of ik denk dat ik de juiste persoon ben om je eventueel te begeleiden.

Onderstaande vragen worden duidelijk na het kennismakingsgesprek::

  • - Wat wil je bereiken met de gesprekken/sessies? 
  • - Wat moeten de gesprekken/sessies jou opleveren? 
  • - Wanneer ben je tevreden? 

Door de gesprekken/ de sessies  krijg je o.a. inzicht in jouw manier van rouwen en omgaan met ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag dat je tijdens je leven hebt laten zien. Je verkent je overlevingsstrategieën, je valkuilen, je belemmeringen, maar ook je talenten, kwaliteiten en hulpbronnen. Je verkent je eigen rouwsignalen. Je leert wat rouwen is, wat bij rouwen hoort, hoe jij rouwt. Je leert om te praten over je gevoelens, je leert je grenzen beter aan te geven, je leert beter af te stemmen op je omgeving, zonder je daarbij te verliezen. Je leert te luisteren naar je lijf, naar je dromen, verlangens en behoeften. Je bewustzijn wordt vergroot, waardoor je meer tools krijgt die jou gaan helpen om om te gaan met de verliezen in je leven.  Het inzicht in jezelf helpt je om – ook later – om te gaan met nieuwe gebeurtenissen in je leven. Je krijgt het gevoel weer meer grip te hebben op je leven, waardoor je stressklachten zullen gaan afnemen, je voelt je weer rustiger en het piekeren en malen stopt. Je voelt je begrepen en gehoord en je bent opgelucht door de gesprekken.

Uiteraard worden in dit intake gesprek ook praktische zaken besproken zoals de kosten, het aantal gesprekken en wat je zoal kunt verwachten van mij. Na het intake gesprek vraag ik je om een aantal dagen het gesprek te laten “bezinken” om me dan vervolgens te laten weten of je wel/niet verder wil gaan met de begeleiding van mij in mijn Praktijk Modesto. Wanneer je een goed gevoel hebt bij mijn begeleiding en een traject wilt ingaan met mij, maken we een vervolgafspraak. De gesprekken/ sessies variëren in tijd. Er staat in principe één uur voor, maar wanneer het nodig blijkt, is een uitloop naar anderhalf uur zeker mogelijk.  Ik vind het erg belangrijk om de tijd te nemen voor mijn cliënten.

Heb je interesse in een kennismakingsgesprek? Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan via de contactpagina op deze website, of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 464 123 85.

 

Lotgenotengroep / Gespreksgroep : In het voorjaar 2018 start een nieuwe lotgenotengroep / gesprekgroep: Verlies van je partner

De lotgenoten groepen / gespreksgroepen kunnen telkens een andere achtergrond hebben: Zo zijn er bijvoorbeeld lotgenotengroepen voor mensen die hun partner hebben verloren. Of lotgenotengroepen specifiek voor mantelzorgers.  

Het is een zware klus om het leven te herschikken wanneer je afscheid hebt moeten nemen van je partner. Herkent u het dat het hard werken is om opnieuw de balans te vinden? Je leven in te richten zonder partner? Je af te vragen wat er eigenlijk nog belangrijk is? Niet weten wat te doen, hoe je verder moet? Het helpt wanneer je er met andere mensen - die ook hun partner hebben verloren - te praten.

 

Wanneer je terecht gekomen bent in "het land van rouw" , is het erg helpend en helend wanneer je je verhaal kunt delen met anderen die in hetzelfde schuitje zitten. Degenen die tot nu toe mee hebben gedaan, zijn allemaal erg blij dat ze zich hebben opgegeven. En erg verrast ook. Want ze hadden van te voren niet kunnen bedenken dat er onderling zoveel herkenning en begrip is. De mensen voelen zich gehoord en begrepen. Er is veel herkenning en erkenning wanneer men naar elkaars verhaal luistert. Het helpt je weer een stukje verder in je rouwproces en je merkt dat je dit niet alleen hoeft te doen.

Zodra er zes deelnemers zijn, wordt een nieuwe groep opgestart. Zes deelnemers is een minimum aantal, acht deelnemers een maximum aantal. In de lotgenotengroep / gespreksgroep wordt u professioneel begeleid en krijgt u inzicht in uw rouwproces. U krijgt handvatten 'Hoe nu verder'? U ontmoet een luistrend oor en krijgt daarnaast veel steun van elkaar. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt er altijd een kennismakingsgesprek (kosteloos) plaats. Wanneer u twijfelt of zo'n groep iets voor u zou kunnen zijn, is dit meteen een mooie gelegenheid om uw vragen en twijfels te bespreken.

Ook benieuwd naar deze gespreksgroep? Neem gerust contact op voor meer informatie. Dit kan via de contactpagina op deze website, of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 464 123 85.

Kijk onder het kopje " Ervaringen " op deze website voor meer reacties en ervaringen van mensen die hebben meegedaan aan de lotgenotengroep/ gespreksgroep. 

 

 

Lezingen

 

De lezingen zijn interactief. Het publiek wordt "geprikkeld en uitgedaagd" om hetgeen wat verteld wordt te integreren in het eigen levensverhaal.

De lezingen zijn op maat gemaakt, aangepast op de doelgroep. 

 

De onderwerpen van lezingen die ik al eerder gegeven heb:

- De tocht door het land van rouw (over rouwprocessen)

- De transitiecirkel (over veranderingsprocessen na ingrijpende gebeurtenissen)

 

Nog in de maak: lezing over:

- Omgaan met rouw - en verlies op de werkvloer

 

Heb je interesse, neem dan contact met me op via het contactformulier, een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar telefoonnummer 06 464 123 85